23948sdkhjf

Kvante-virksomhed lander rekordaftale med telegigant

De danske kvantespecialister hos Kvantify har indgået en stor aftale med TDC Net.

Med samarbejdet skal Kvantify hjælpe TDC med at udvikle fremtidens digitale infrastruktur, og medstifter og administrerende direktør, Hans Henrik Knudsen, er stolt over aftalen, som han ser store perspektiver i.

- Dette er et kæmpe skridt, ikke blot for Kvantify og TDC Net, men for hele forståelsen af potentialet i brugen af kvanteteknologi. Med kvantecomputerteknologi kan vi planlægge at løse ekstremt komplekse problemstillinger på en hidtil uset måde. At TDC Net har valgt at være pionerer sammen med os, understreger teknologiens fremtidsmuligheder, siger han.

Om Kvantify

  • Stiftet i 2022 af Hans Henrik Knudsen, Nikolaj Zinner og Allan Grønlund.
  • Udvikler kvante- og supercomputing-software.
  • Har til huse i København.
  • Beskæftiger cirka 50 folk.

Kilde: Kvantify

Hans Henrik Knudsen fortæller, at kvanteteknologien på sigt kan afhjælpe nogle af de udfordringer, TDC som netværksudbyder vil stå overfor i en fremtid, hvor digitaliseringen kun går én vej.

- Det er TDC Nets egne fysikere, der har peget på os, fordi de kan se, at tiden er moden nu til en række cases, herunder at fremskrive for eksempel netværksmasters optimale placering. Denne aftale viser også, at markedet er klart til kvanteteknologien, både til det institutionelle Danmark og erhvervslivet, siger Hans Henrik Knudsen.

Den opfattelse bliver delt af Astrid Kyhl, der er senior director for advanced analytics hos TDC Net.

- Kvante-optimering og brugen af kvantecomputere til at løse avancerede matematiske problemer i samspil med anvendelsen af kunstig intelligens er en vigtig del af, hvordan vi gerne vil drive vores netværk. Med Kvantify, og den ekspertise indenfor super- og kvantecomputer-algoritmer de kommer med, kan vi bygge en løsning, der sikrer, at vi kan være på forkant med at udbygge og forstærke vores netværk optimalt i forhold til forbrugernes behov og udviklingen i samfundet, lyder det fra Astrid Kyhl.

Parterne har ikke meldt noget ud om, hvor stor aftalen er, men det er ifølge Kvantify den største inden for kvanteteknologi her til lands.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078