23948sdkhjf

Danmark kæmper kvinderne til top

Danmark placerer sig blandt Europas bedste, når det handler om andelen af kvindelige topchefer.
Danmark er sammen med det øvrige Skandinavien førende i Europa med en repræsentation på 17,9 procent af kvinder i bestyrelser for de største virksomheder. Det viser ny undersøgelse, foretaget af interesseorganisationen European Professional Women's Network, ifølge Industriens Dagblad.

Finanssektoren vil arbejde på, at dette tal bliver endnu bedre og i dag afholder de møde om emnet. Det er nemlig stadig et problem at tiltrække de kvindelige ledere, skriver dagbladet.

- Hvis firmaerne ikke rekrutterer de bedste hoveder, men må tage de næstbedste, fordi nogle kvinder fravælger lederstillinger, så repræsenterer det tabte forretningsmuligheder, siger erhvervspolitisk konsulent Lasse Dahlberg til Industriens Dagblad.

Projektet ”Kvinder i Ledelse” har indtil nu en række delkonklusioner, der viser, at virksomhederne selv kan gøre meget for at lokke kvinderne ind i lederjob.

- Det handler for eksempel om at ændre ordlyden i stillingsannoncer, så kvinderne oplever, at der også bliver talt til dem og ikke kun mandlige kandidater, forklarer Lasse Dahlberg til dagbladet.

Kilde: Industriens Dagblad

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078