23948sdkhjf

GN tvunget til nedjustering og eventuelt salg

GN Store Nord har nu taget konsekvensen af det meget skuffende salg i årets første halvår. Høreapparat- og headsetproducenten holdt hårdt på at følge den hidtidige strategi, men nu nedjusteres forventningerne og måske er der oven i købet et frasalg i vente.
GN Store Nord har haft et meget skuffende første halvår, hvor det specielt har været GN Resound, der har trukket selskabet ned. Det har nu fået bestyrelsen til at overveje situationen, og forventningerne til virksomhedens resultatniveau er dermed blevet nedjusteret.

Årets overskud før skat er blevet nedjusteret med 150 mio. kr. før skat til 775 mio. kr. Samtidig er væksten i omsætning blevet revurderet til at stige med 15 % til 6 – 7,7 mia. kr. mod tidligere forventninger om en tilvækst på 20 %, svarende til 8 mia. kr.

Bestyrelsen har imidlertid også iværksat en proces, der skal belyse GN’s strategiske muligheder på markedet for høreapparater. En proces, der skal afklare, om GN Resound skal fortsætte sin nuværende strategi, eller om virksomheden skal føres videre under andet ejerskab.

Bestyrelsen vurderer umiddelbart, at høreapparatindustrien med fordel kan kosolideres yderligere på grund af den skærpede konkurrence.

Kilde: Københavns Fondsbørs. http://www.cse.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078