23948sdkhjf

Aalborg-virksomhed nedjusterer efter "finansielt kollaps"

Når kunderne er i knibe, koster det leverandøren.

Det er i hvert fald tilfældet for den aalborgensiske IT-virksomhed Wirtek, der ovenpå regnskabsårets første tre kvartaler må nedjustere forventningerne til det samlede regnskabsår.

"Markedsforholdene har været udfordrende for nogle af vores kunder, hvorfor vi har måttet justere forventningerne til vores forventninger for 2023," lyder det i en selskabsmeddelelse fra Wirtek.

Derfor hedder forventningen hos Wirtek nu en omsætning på 70-72 millioner kroner mod tidligere forventet 73-78 millioner kroner, mens de nu forventer et EBITDA på 6-7 millioner kroner - det tal hed indtil nu 6-9 millioner kroner.

I meddelelsen lyder det videre, at der fortsat er dele af forretningen, hvor det går efter planen, men at de inden for forretningsområderne digitalisering, handel og e-handel samt arbejdsstyrke- og bygningsledelse har haft kunder, der er blevet nødt til at droppe ordrer.

Især sidstnævnte har ramt Wirtek, hvor en enkelt kunde har oplevet et "finansielt kollaps", hvilket har betydet et tab af al omsætning fra den givne kunde.

Efter de første tre kvartaler har Wirtek omsat for 52,9 millioner kroner, svarende til 10 procent fremgang, mens EBITDA indtil videre er landet på 4,8 millioner kroner, som er 24 procent lavere end samme periode i fjor.

Hvis de når i mål med de nye forventninger, vil de samlet overgå omsætningen fra 2022 men tjene en smule mindre på driften.

I det lange løb er Wirtek dog fortsat optimistiske, og de forventer, at 2024 og 2025 vil byde på en tocifret organisk omsætningsvækst.

Om Wirtek

  • IT-virksomhed fra Aalborg.
  • Leverer software-udvikling, -test og -konsulentarbejde for virksomheder i blandt andet energi-, kommunikations-, automations- og handelsbrancherne.
  • Har været noteret på Nasdaq-børsen i København siden 2006.
  • Har udover Aalborg også kontor i Rumænien.

Kilde: Wirtek

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094