23948sdkhjf

Sander åbner Automatik 2006

Det bliver videnskabsminister Helge Sander, som tirsdag den 5. september holder den officielle åbningstale og klipper den røde snor som tegn på, at konferenceudstillingen Automatik 2006 i Brøndby Hallen er åben.
Den store hal er omdannet til et højteknologisk univers, hvor fagfolk og specialister fra automatiseringsbranchen 5.-7. september sætter hinanden stævne for at blive opdateret med den seneste viden og stifte bekendtskab med de mange nye avancerede løsninger inden for automatiseringsområdet.

134 udstillere
Automatik 2006 er automatiseringsbranchens eget præsentationsforum bestående af udstilling, konferencer og produktdemonstrationer.

Arrangørerne er Brancheforeningen for Hydraulik og Pneumatik (BHP), Brancheforeningen for Industriel Automation (BIA), Dansk Robot Forening (DIRA), Brancheforeningen for Gear og Gearmotorer (BGG) og Dansk Automationsselskab (DAu). Samarbejdspartner omkring den praktiske gennemførelse er Messecenter Herning.

Alt disponibelt areal i Brøndby Hallen er optaget af 134 udstillere - 30 flere end ved den første Automatik-event i 2004. Sideløbende gennemføres 30 fagkonferencer, 6 temakonferencer og godt 30 produktdemonstrationer.

- Vi har videreudviklet det koncept, der gjorde Automatik 2004 til en stor succes for både udstillere og besøgende. Vi har ganske enkelt samlet alt det bedste på ét sted og ser frem til tre spændende og aktive dage med en høj koncentration af viden og inspiration, lyder det fra arrangørkredsen fortæller projektleder Mona Jakobsen fra Messecenter Herning.

Ministeren overrækker Automatiseringsprisen
En gang om året uddeler Dansk Robot Forening sin prestigefyldte Automatiseringspris.

Årets pris uddeles ved åbningen af Automatik 2006, og det er videnskabsminister Helge Sander, som udløser spændingen og afslører vinderen af Automatiseringsprisen 2006.

Prisen går til en person eller et team, der har bidraget væsentligt til at øge én eller flere danske virksomheders konkurrenceevne på de internationale markeder gennem automatisering, indførelse af robotteknologi eller ved at have bidraget innovativt til udvikling af robotteknologien.

I 2005 gik prisen til civilingeniør Finn Hansen, Slagteriernes Forskningsinstitut, som fik statuette og diplom overrakt af H.K.H. Kronprins Frederik.

Verdens hurtigste robotter - og kinesisk pneumatik
Blandt udstillerne på Automatik 2006 er Image House A/S, København, som viser en serie robotter til fleksibel automation -et marked hvor der kræves let og hurtig omstilling til hyppigt skiftende serieproduktioner. Robotterne, der kommer fra Adept Technologies, er ifølge Image House A/S de hurtigste og mest præcise robotter på markedet i dag.

Topkvalitet til bundpris - og et pletskud fra Kina. Sådan betegner Silkeborg-firmaet AVN Pneumatik A-S de pneumatik-løsninger fra den kinesiske producent Airtac, som man præsenterer på Automatik 2006.

De kunder, som hidtil har implementeret Silkeborg-firmaets "Kina-produkter", har alle opnået besparelser på mindst 40%.

Så der er ingen tvivl om, at der bliver trængsel på Automatik 2006 omkring både robotter, Kina-pneumatik og de mange andre spændende nyheder.

Kilde: Automatik 2006.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078