23948sdkhjf

Space Inventor bygger kæmpe satellitfabrik i Aalborg

Nordjyske Space Inventor har de seneste år oplevet stor fremgang, og nu skal der skrues op for kapaciteten.

Det gør de ved at bygge en ny fabrik i Aalborg, hvor de får 3500 kvadratmeter dedikeret til satellitproduktion med tre separate udviklings- og produktionsflows.

- Vi har i løbet af otte år nået en position, hvor vi er blevet en betydende aktør inden for science, defence og geostationær satellitkommunikation. Det er netop her, vi ser væksten i de kommende år, og derfor skalerer vi nu produktionen op med en dedikeret fabrik, der fra dag ét bliver en af Europas mest avancerede, udtaler CEO og stifter, Karl Kaas, i en pressemeddelelse.

Space Inventor har senest trukket overskrifter, efter de tidligere på året sendte verdens mindste geostationære kommunikationssatellit op sammen med Elon Musks Falcon Heavy-raket i april.

Det har vakt opmærksomhed, og for at kunne opretholde væksten skal der således en ny fabrik til. På de 3500 kvadratmeter bliver der plads til 100 medarbejdere, og det får de brug for, for der er stor medarbejdertilvækst for tiden.

- Vi har en selvskalerende organisationsstruktur med små autonome enheder og ansætter nogle uger dagligt nye medarbejdere. Derfor er fabrikken helt i tråd med vores ambition om at vækste virksomheden til cirka dobbelt størrelse inden for de næste et til to år. Det gør, at vi vil kunne imødekomme efterspørgslen fra private aktører, universiteter og forsvarsmyndigheder i både Denmark, Norden og resten af verden, udtaler Karl Kaas.

Fabrikken bliver udstyret med Danmarks største termiske vakuumkammer til test af satellitterne under de forhold, de vil møde i rummet. Fabrikken får ydermere sin egen CNC- og metalforarbejdningsafdeling, ligesom Space Inventor kommer til at råde over et automatiseret samlebånd for printplader. En stor del af produktionen vil være fuldautomatiseret, men hver enkelt satellit vil blive håndbygget til den enkelte kunde, lyder det i pressemeddelelsen.

Med udvidelsen kommer Space Inventor med egne ord til at råde over Nordens største produktionsenhed for satellitter til militær overvågning, forskning og uddannelse samt kommunikation i det fjerneste geostationære bånd i rummet.

Fabrikken bliver placeret i forskerparken Novi i det østlige Aalborg i en bygning, der tidligere har huset antenneproduktion.

Efter planen er de klar til at klippe snoren 1. marts i det nye år.

Om Space Inventor

  • Dansk satellitvirksomhed stiftet i 2015.
  • Holder til i Aalborg, hvor de udvikler små satellitter.
  • Har blandt andet gjort sig bemærket ved at producere verdens mindste geostationære kommunikationssatellit, som de sendte op i forbindelse med Elon Musks Falcon Heavy raket-opsendelse i april 2023.
  • Åbner i 2024 en 3500 kvadratmeter stor fabrik i Aalborg.

Kilde: Space Inventor

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109