23948sdkhjf

Slagsmål om patenter stiger

Danske virksomheder oplevrer i stigende grad, at konkurrenter går dem i bedene. Gennem de seneste fem år har sager med virksomheder, der krænker hinandens immaterielle rettigheder, været stærkt stigende.
Patentbureauer oplever flere sager, hvor virksomheder er gået hinanden i bedene og tendensen er stigende. Det skriver ErhvervsBladet i dag.

- Hvis du har brugt år på at udvikle en ny teknologi eller slå et varemærke fast, er du nødt til at sikre dig eneretten, for ellers slår dine konkurrenter plat på din indsats. Tænk bare på kopivarer, som sælges meget billigere end originalerne, hvilket kan være ødelæggende for de ramte virksomheder, forklarer direktør Knud Raffnsøe fra Internationalt Patentbureau til ErhvervsBladet.

Det stigende antal af patentsager er forårsaget af, at danske virksomheder i langt højere grad end tidligere hjemtager patenter og sikrer sig rettigheder til eksempelvis varemærker og designs. Der er altså blevet flere rettigheder at krænke, og virksomhederne er derfor meget opmærksomme på tvister.

Når antallet af patenter og patentansøgninger stiger giver det en naturlig stigning i antallet af tvister, skriver avisen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078