23948sdkhjf

Dell tilbagekalder 4,1 mio. brandbare pc’ere

Dell har netop tilbagekaldt 4,1 mio. bærbare pc’ere grundet risiko for overophedning og brand. Tilbagekaldelsen er den største i koncernens historie.
Dell har netop iværksat den største tilbagekaldelse i koncernens 22-årige historie. Computerne viser sig at være udstyret med defekte laptop-batterier, der kan risikere at overophede og gå i brand. Det skriver Berlingske Business i dag.

De defekte batterier er produceret af Sony, som også leverer til bl.a. Apple, og de er nu også i gang med at undersøge sagen, skriver avisen.

Den amerikanske forbrugerorganisation for produktsikkerhed, CPSC, advarer mod at bruge de bærbare PCer uden tilsluttet strømstik. CPSC kender til 339 tilfælde mellem 2003 og 2005, hvor batterier i bærbare PCer og mobiltelefoner af alle mærker, er blevet overophedet.

- I Danmark er 29.645 computere berørt. Vi skriver nu ud til alle kunder og informerer dem om, hvordan de selv på en særlig netside kan undersøge, om de er ramt, forklarer Klaus Jørgensen, salgsdirektør i Dell Danmark til Berlingske Business.

Alle, der er berørt af situationen, vil få tilsendt materiale om, hvordan batterierne returneres korrekt, så de ikke ender som affald. Dell meddeler avisen, at de naturligvisbetaler alle omkostningerne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062