23948sdkhjf

8000 kroner: Audientes' omsætningskvaler fortsætter

I tredje kvartal omsatte den danske høreapparatvirksomhed Audientes kun for 8000 kroner.

I løbet af kvartalet var Audientes præget af vanskeligheder med at få deres Ven-høreapparat tilbage på det indiske marked gennem distributøren Earkart, og det ligger til grund for den manglende omsætning.

Der er dog trods alt opløftende nyheder at finde i den selskabsmeddelelse, som Audientes har sendt ud i anledning af kvartalsregnskabet. Her lyder det, at der er landet en stor ordre fra en kinesisk distributør, ligesom Audientes' OTC-høreapparat Companion by Audientes i begyndelsen af november er lanceret i Japan og inden længe vil begynde at hente omsætningskroner.

Audientes A/S
Regnskabsår Q3 2023 Q3 2022
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 0,008 2,2
EBITDA -2,2 -1,8
Periodens resultat -3,7 -3,7
Egenkapital 4,3 13,1
Kilde: Audientes

Videre har Audientes efter de første tre kvartaler et EBITDA-tab på 6,6 millioner kroner, men det kunne have været meget værre, lyder det.

"Omkostningsbesparelser eksekveret tidligere på året omkring personaleomskostninger og eksterne udgifter har haft en positiv indflydelse på EBITDA," skriver Audientes i meddelelsen. EBITDA for årets første ni måneder endte i 2022 på -8,5 millioner kroner.

Audientes fremhæver desuden efterårets kapitalrejsning som et højdepunkt  i virksomheden.

Om Audientes A/S

  • Audientes blev etableret i 2014 af ingeniøren Hossein Jelveh, der sammen med 10 kolleger fra den nedlagte Nokia-afdeling i København startede helt fra bunden med at udvikle teknologien i Audientes.
  • Virksomheden blev børsnoteret på Nasdaqs First North i september 2020 og skiftede i september 2022 til Spotlight-børsen.
  • Audientes er kommet på markedet i Indien med en løsning, der er selvjusterende og som brugeren selv kan indstille. Høreapparatet har et prispunkt på omkring 2000 kroner.
  • Audientes satser ligeledes på OTC-markedet med deres Companion-høreløsning.

Kilde: Audientes

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125