23948sdkhjf

Hårdt trængt høre-virksomhed får frisk kapital

For godt en måned siden lød det, at Audientes havde fået grønt lys til at rejse ny kapital, og dele af den plan er nu lykkedes.

I en selskabsmeddelelse oplyser Audientes, at de har gennemført en aktiemission, hvor seks nye aktionærer er kommet ind med i alt 900.000 kroner. Ligeledes er de i samarbejde med en af de nye investorer gået med til at omdanne gæld for godt 99.000 kroner til aktier, hvorfor den samlede kapitalforhøjelse lander på 1 millione kroner.

Første kapitalforhøjelse i denne omgang har været forbeholdt nye investorer, men det er fortsat på tapetet at åbne for flere investeringer senere.

Således skriver Audientes i børsmeddelelsen, at baggrunden for denne tilgang var "at sikre en mindre mængde arbejdskapital på en pris-effektiv og hurtig måde før en mere substantiel fremtidig aktieemission med fortrinsret for eksisterende aktionærer," lyder det.

Omtumlet år

Virum-virksomheden Audientes har gennem længere tid været i økonomiske problemer, efter de i marts i fjor satte deres første høreapparat på markedet.

Lanceringen foregik i Indien, men her viste det sig, at omsætningen i virkeligheden havde været langt lavere end først antaget. Der er landet en aftale med en ny distributør, men Audientes er imidlertid stadig i knibe, fordi de stort set ikke har tjent penge på deres produkt, det selvjusterende høreapparat, Ven.

Derfor er de nu i gang med at rejse kapital, hvilket de også tidligere har meldt ud.

Audientes har dog nok at se til, for i løbet af sommeren styrtdykkede aktien, efter flere investorer på Spotlight-børsen følte sig ført bag lyset af det manglende salg.

Om Audientes A/S

  • Audientes blev etableret i 2014 af ingeniøren Hossein Jelveh, der sammen med 10 kolleger fra den nedlagte Nokia-afdeling i København startede helt fra bunden med at udvikle teknologien i Audientes.
  • Virksomheden blev børsnoteret på Nasdaqs First North i september 2020 og skiftede i september 2022 til Spotlight-børsen.
  • Audientes er kommet på markedet i Indien med en løsning, der er selvjusterende og som brugeren selv kan indstille. Høreapparatet har et prispunkt på omkring 2000 kroner.
  • Audientes satser ligeledes på OTC-markedet med deres Companion-høreløsning.

Kilde: Audientes

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11