23948sdkhjf

Sundhedsministeren indviede Audientes forretning i Indien

Den danske høreapparat-producent Audientes sætter på lørdag gang i salget i Indien og ved en ceremoni ved den danske ambassade i New Delhi fik sundhedsminister Magnus Heunicke æren af at indvie forretningseventyret.

- Det var en utrolig dejlig aften i ambassadørens residens med mange positive tilkendegivelser omkring potentialet for Audientes i Indien, og det var exceptionelt at vi kunne åbne på denne måde, siger Steen Thygesen, CEO for Audientes.

- Jeg er meget taknemmelig for Sundhedsministerens interesse, og støtten vi har modtaget fra hele den danske repræsentation i Indien i forbindelse med den officielle åbning af vores repræsentation i landet, samt det samarbejde vi har haft de sidste år omkring forretningsudvikling, siger Steen Thygesen, der efter ceremonien i New Delhi i tirsdags er rejst til millionbyen Hyderabad i det sydlige Indien, hvor Audientes har sit hovedkvarter i Indien.

Om Audientes:

  • Audientes blev etableret i 2014 af ingeniøren Hossein Jelveh, der sammen med 10 kolleger fra den nedlagte Nokia-afdeling i København startede helt fra bunden med at udvikle teknologien i Audientes.
  • Virksomheden blev børsnoteret på Nasdaqs First North i september 2020.
  • Audientes udvikler og producerer prisvenlige, selvjusterende høreapparater målrettet mod brugere i lande, hvor høreapparater ikke er ret udbredt. 

Stor interesse på kæmpe marked

Audientes startede serieprodutionen af kerneproduktet Ven op i starten af året hos produktionspartneren OSM Group. 

Det anslås, at godt 75 millioner indere i dag lever med et ubehandlet høretab, der i større eller mindre grad kan betegnes som invaliderende. 

Audientes kommer til markedet med en løsning, der er selvjusterende og som brugeren selv kan indstille. Høreapparatet har et prispunkt på omkring 2000 kroner og er således ikke uopnåeligt for målgruppen.

Danmarks ambassadør til Indien har samarbejdet med Audientes i forhold til at give den børsnoterede virksomhed fodfæste i det store land, der har været under massivt pres af corona-pandemien.

- Høreapparater i Indien er prissat på samme niveau som Danmark. Så millioner af indiske mennesker har ikke råd til eller adgang til en god høreløsning. Vi tror, der er 20-30 mio. mennesker i Indien i denne situation, som vil have interesse i en løsning fra Audientes, siger Steen Thygesen.

- Vi har set betydelig interesse for vores tilbud fra slutbrugerne og mange andre parter, og har lavet aftaler med flere her i det nye år. Så vi er nu er oppe på otte detailhandelspartnere, samt en landsdækkende e-commerce-platform etableret på audientes.in. Snart bliver produktet tilgængeligt på FlipKart og Amazon, siger Steen Thygesen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109