23948sdkhjf

Små IP-teleselskaber i ny branceforening

De små IP-teleselskaber føler sig trynet af de store spillere på markedet. Derfor vil de nu gå sammen i en ny brancheforening, der skal skærpe konkurrencen mod især TDC.
Der er langt fra fri konkurrence på det danske telemarked. Sådan lyder protesterne fra små IP-telefoni-udbydere. Jørgen Weber, der er direktør for teleselskabet v2tel vil nu tage kampen op mod de store selskaber og har i den forbindelse inviteret alle mindre IP-teleselskaber med i en brancheforening.Det skriver Berlingske Business i dag.

Foreløbig har flere end 30 personer tilmeldt sig det første møde sidst i august, oplyser Jørgen Weber til avisen.

Kritikken mod de store teleudbydere går især på lange ventetider ved installation, da det er teknikere fra de store selskaber, der skal installerer udstyr for de små.

-Jeg oplever så mange eksempler på kritisabel opførsel fra især TDCs side, at jeg bliver nødt til at råbe vagt i gevær over, hvordan TDC udnytter sin monopollignende status på telemarkedet til at gøre vilkårene besværlige for de små selskaber. Vi er alle afhængige af TDC, fordi vi skal købe linier og samtaleminutter på deres net. Her oplever vi ofte, at der pludselig er meget lang leveringstid på en ADSL-linie, eller at der pludselig står en anden router (bredbåndsboks, red.) hos kunden, når vi kommer ud. Vi kan godt sidde med mistanken om, at vi ikke har højeste prioritet, fordi vi konkurrerer med TDCs egen IP-telefoni, siger Jørgen Weber til avisen.

Opfattelsen af langsommelig sagsbehandling hos de store klinger velkendt i teleanalytiker John Strands ører:

- Den største hindring for et frit og liberaliseret telemarked er tekniske handelshindringer. Her kan man sørge for, at den oplevelse, som konkurrenternes kunder får, er dårlig. Hvis f.eks. Tele2 leverer til en kunde gennem TDC, og noget er galt, så er det ikke TDC men Tele2, der i kunden øjne er nogle idioter, siger John Strand fra Strand Consult til Berlingske Business.

Hos IT- og Telestyrelsen kender direktør Jørgen Abild Andersen ikke til de mindre IP-leverandørers problemer, skriver avisen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063