23948sdkhjf

EMS-direktør bliver medejer: - Jeg sætter hånden på kogepladen

Nyt år, nyt rekordregnskab.

Det er virkeligheden for den sjællandske EMS-virksomhed Danchell, der i det forgangne regnskabsår løb af sted med 9,6 millioner bundlinjemillioner.

- Resultatet er skabt i en tid med forsyningskrise, så vi er selvfølgelig glade for at fortsætte med vækst i en svær tid, siger CEO Thomas Hansen.

Direktøren fortæller videre, at en del af hemmeligheden bag de flotte tal i regnskabet skal findes i Danchells evne til at arbejde tæt med kunderne om de tilgængelige løsninger i en tid, hvor forsyningssituationen har gjort det svært at væres elektronikproducent.

PAUL E. DANCHELL A/S
Regnskabsår 2022/2023 2021/2022
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 24,5 20,3
Resultat af primær drift 12,7 10,2
Resultat før skat 12,3 9,5
Årets resultat 9,6 7,5
Balancestatus 103,6 95,5
Egenkapital 36,6 43,0
Antal ansatte 46 41
Kilde: CVR

Bliver partner

Et andet højdepunkt i det forgangne regnskabsår, der lukkede ved udgangen af juni, har været, at Thomas Hansen selv er blevet medejer af virksomheden.

Direktøren understreger, at han i sine 11 år som frontfigur i Danchell altid har sat firmaet først. Men ikke desto mindre er det rart at blive partner, mener han.

- Og det sender også et signal om, at jeg sætter hånden på kogepladen, siger Thomas Hansen.

Nyt ERP-system idriftsat

At Thomas Hansen har købt sig ind i ejerkredsen vidner også om, at direktøren har tro på sin forretning. Det har han blandt andet i lyset af, at de i april kunne tage et nyt ERP-system i brug.

De har brugt 2,5 år på at forberede implementeringen af systemet, og derfor har det været godt at kunne sætte flueben ved det.

- Det er et kæmpe indgreb at skifte det grundlæggende forretningssystem, og så har vi gjort det sideløbende med komponentkrisen.

Han fortæller, at fordelene i det lange løb vil inkludere bedre evne til at identificere mangler og generelt gøre Danchell stærkere på logistik og salg.

- Det er dejligt, at vi begynder at kunne høste frugterne af det. Især fordi det har været en svær opgave at implementere det, fordi vi har måttet dosere vores folk mellem implementeringen og den daglige drift, der ligger til grund for vores vækst, siger Thomas Hansen.

Med de seneste års flotte vækst og det nye forretningssystem er Thomas Hansen derfor overordnet fortrøstningsfuld. Han anerkender, at der kan være en vis tilbagegang i branchen i lyset af de seneste års store lageropbygninger.

Det bekymrer ham dog ikke det store, blandt andet fordi Danchell leverer en del til brancher i sundhedsvæsenet og inden for produktion af medicinsk udstyr, hvor der fortsat er stor efterspørgsel.

I det lys har de fortsat store ambitioner Jyderup. Hvad det helt præcist indebærer, kan du læse mere om på Electronic Supply senere på ugen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125