23948sdkhjf

Danchell overvejer udvidelse for at undgå nattevagter

Danchell har mulighed for at indføre aften- og nattehold, men de vil helst undgå det for at tage hånd om de ansatte. Nu vil de i stedet udvide faciliteterne i Jyderup for at øge kapaciteten

Det er få år siden, Danchell tog en ny produktionshal i brug, men de er allerede på udkig efter at udvide igen.

Den operation er de stort set klar til, men der skal lige nogle ting på plads, før de kan gå i gang. Det fortæller CEO og medejer, Thomas Hansen.

- Vi har fået lavet to tegninger over en mulig udvidelse. Den ene afhænger af, at vi kan få lov til at tilkøbe noget af nabogrunden og den anden ud fra en maksimering af pladsen på vores egen matrikel, siger Thomas Hansen, der understreger, at Danchell agter at blive i Jyderup og derfor ikke er interesseret i at udvide andre steder.

Direktøren fortæller, at de kort tid efter seneste udvidelse i 2018 måtte leje ekstra lagerplads "ude i byen". Derfor har de brug for mere kapacitet.

Selvom muligheden for udvidelse kan trække ud, kan væksten leveres ved at indføre ekstra skiftehold. Det er dog ikke en langsigtet løsning, mener Thomas Hansen.

- Vi klarer os, og vi kan øge kapaciteten ved at indføre aften-, nat- eller weekendhold, men vi vil helst undgå det, hvis vi kan. For der er mulighed for support om dagen, og mange vil også helst arbejde i daghold og møde tidligt. Så dagholdet er i fokus, men det er fint, at vi har den anden mulighed, hvis der bliver brug for ekstra kapacitet, siger Thomas Hansen.

Forventer fortsat vækst

Thomas Hansen anerkender, at der er tendens til en lille nedgang i branchen lige nu, men i det lange løb bekymrer det ham ikke, og derfor står han fast på, at Danchell har brug for øget kapacitet.

- Det er usikre tider i øjeblikket, men i det store hele er vi på omtrent samme niveau som sidste år, siger Thomas Hansen.

Direktøren lægger blandt andet vægt på, at Danchell leverer til medicinalindustrien, der ikke oplever samme nedgang som mange andre brancher.

I det lys er forventningen fortsat vækst i det lange løb.

- Vi vil fortsat investere i kapacitet og teknologi for at følge med på den fortsatte vækstkurve, som vi regner med. Lige nu er behovet for dansk produktion det største i mange år, lyder det fra Thomas Hansen.

Thomas Hansen uddyber desuden, at de i løbet af de seneste år har udvidet maskinparken med nye SMD-linjer og ny loddeovn samt er i gang med indkøre en ny selektiv loddemaskine. På den måde kan de øge kapaciteten, mens de venter på at tage hul på udvidelsen, lyder det.

Direktør: Vi kan ikke undvære vores ansatte

Thomas Hansen lægger vægt på, at hans ansatte har en stor fortjeneste i Danchells succes.

- Vi vil ikke risikere at miste nogle af vores gode medarbejdere. Dem er vi stolte af! De har været hos os i mange år. Faktisk er gennemsnitsancienniteten 12,5 år målt på hele virksomheden. Vores kunder sætter også pris på at møde de samme folk. Mange kan købe en maskine, men vi skal have det bedste output, det kræver ekspertise og dygtige folk, og det har vi, siger han.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094