23948sdkhjf

Transformerproducent tabte 90 procent på bundlinjen

Kohsel har haft et hårdt år, men CEO Jan Ellegaard holder fokus og optimisme på vækstmarkeder

Fra 11 til 1 million kroner.

Så meget er bundlinjen gået tilbage hos den østjyske transformerproducent Kohsel i seneste regnskabsår, men CEO Jan Ellegaard fortæller til Electronic Supply, at det især var eksterne omstændigheder, der ramte Skanderborg-virksomheden hårdt.

- Vi har oplevet meget af det, som mange andre også har været udsat for. Der har været voldsomme materialeprisstigninger henover corona og bagefter, siger Jan Ellegaard.

Direktøren fortæller, at man ikke bare uden videre har kunnet lægge alle ekstraomkostningerne over på kunderne.

- Der har selvfølgelig været en forståelse for prisstigningerne, men mange af vores kunder er industrikunder, der skal sælge videre til deres kunder, så de kan ikke acceptere uendelige prisstigninger, siger Jan Ellegaard.

KOHSEL A/S
Regnskabsår 2022/23 2021/22
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 24,3 26,6
Resultat af primær drift 3,7 5,8
Resultat før skat 1,4 14,4
Årets resultat 1,1 11,3
Balancestatus 141,8 174,8
Egenkapital 36,5 53,4
Antal ansatte 26 26
Kilde: CVR

Derfor har Kohsel været ramt på indtjeningen.

- Så når bruttofortjenesten falder, så er det fordi kostpriserne er steget og vores salgspriser ikke er steget tilsvarende, siger Jan Ellegaard.

Han nævner desuden, at bundlinjen har været "kraftigt påvirket af" valutakurssvingninger i løbet af året, ligesom der også har været engangsomkostninger forbundet med nedlukningen af produktionen i Danmark.

Fokus på vækstmarkeder

Jan Ellegaard fortæller, at han kan mærke, at mange kunder for tiden er ved at nedbringe lagrene, og det giver af gode grunde mindre salg for Kohsel.

Alligevel er han optimistisk.

- Det er klart, at det er et udfordrende marked at være i, men når det er sagt, så er vores fokus på vedvarende energi, lagring af grøn energi og power conversion, og der oplever vi ikke i samme grad en afmatning. Generelt er der vækst i elektrificering, så det giver bestemt optimisme trods en lille nedgang i øjeblikket, siger Jan Ellegaard.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.16