23948sdkhjf

Vestas i udvikling

Vestas satser stort på forsknings- og udviklingsaktiviteter. Vindmølleproducenten vil forbedre og effektivisere sin teknologi og samtidig råde bod på de kvalitetsproblemer, der har tynget koncernen især sidste år.
Vindmølleproducenten Vestas investerer som aldrig før i forskning og udvikling. Dels for at forbedre og effektivisere sin
teknologi og dels for at få rettet op på en række kvalitetsproblemer, som kunderne har fundet generende de senere år. Gener som i fjor førte til kæmpe-hensættelser og choknedjustering for koncernen. Det skriver dagbladet Børsen i dag.

I første halvår havde Vestas omkostninger på 320 mio. kr., hvilket er næsten en fordobling i forhold til den tilsvarende
periode året før. I fjor blev der for hele året på de samme konti udgiftsført næsten 550 mio. kr.

- Vi har aldrig investeret så meget i forskning og udvikling, som vi gør i dag. Vi er teknologileder, og det vil vi blive ved med at være, siger selskabets teknologi-direktør Finn Strøm Madsen til avisen.

Det ventes, at Vestas i begyndelsen af 2008 vil have en forsknings- og udviklingsorganisation med over 800 medarbejdere. I dag tæller medarbejdere i denne funktion 580. Dertil åbner Vestas et forsknings- og udviklingscenter i Singapore med omkring 150 medarbejdere.

Samtidig har Vestas iværksat en offensiv indsats mod at løse en række kvalitetsproblemer, som har præget et uvist antal af møllerne. Problemer, der bl.a. henføres til komponenter, som er af utilfredsstillende kvalitet. Vestas regner med at bruge omkring 1 mia. kr. på garantiarbejder i løbet af i år, oplyser avisen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094