23948sdkhjf

Familievirksomhed tjener millioner på stribe: - Vi taler ikke arbejde, når vi er sammen privat

Flere års vækst har betydet, at den nordjyske virksomhed Atop inden længe må flytte i nye rammer.

Til marts - kort efter Atop kan fejre sit 10-års jubilæum - rykker virksomheden i nye omgivelser, der er tre gange så store som de nuværende.

Vi er gode til at adskille det private fra det professionelle Carsten Tidselbak, CEO, Atop

Atop, der producerer optiske transceivere, forventer ifølge CEO Carsten Tidselbak "markant vækst de kommende år," og derfor er udvidelsen nødvendig.

- Vi er allerede i gang med at mande op, og det kommer til at fortsætte i det nye år, siger Carsten Tidselbak.

Derfor kommer de til foråret til at indfinde sig i de nye rammer, hvor der både bliver mere kontor- og lagerplads, så virksomheden kan servicere de mange kunder.

Far, mor og børn

Han har som en del af oprustningen for nyligt hyret sin søn, Victor Tidselbak, som ny økonomidirektør. Men det er ikke kun de to, der er en del af Atop, for Aalborg-virksomheden er en sand familievirksomhed.

Udover Carsten Tidselbak er også hans hustru, Helle, del af virksomheden i økonomiafdelingen, mens parrets anden søn, Daniel, står i spidsen for selskabets salgsafdeling.

- Det er super at arbejde sammen med sin familie, og det er også derfor, vi har fået en mere med, siger Carsten Tidselbak om den seneste ansættelse af sønnen som økonomidirektør.

Han fortæller dog, at de selvsagt ikke kun leder efter familiemedlemmer, når de skal udbygge medarbejderstaben den kommende tid.

- Det er en balancegang mellem at finde folk udefra og have familien med. Men vi er gode til at adskille det private fra det professionelle, så vi taler ikke arbejde, når vi er sammen privat, siger Carsten Tidselbak.

Vigtigt med rette kompetencer

At familien er en integreret del af Atop hænger også sammen med, at Carsten Tidselbak i en alder af 61 år begynder at kunne skue en tilbagetrækning ude i horisonten.

- Jeg kigger også på min egen dåbsattest og kan se, at der på et tidspunkt skal ske noget nyt, siger Carsten Tidselbak.

Han lægger dog vægt på, at både hustruens og sønnernes tilstedeværelse ikke kun hænger sammen med det fælles DNA.

- De er her ikke kun, fordi de er familie. De er her, fordi de har de rigtige kompetencer, understreger han.

At folkene i Atop har de rette kompetencer kommer til udtryk ved, at virksomheden ikke har haft et underskud siden 2015. Siden 2016 har de et samlet overskud på over 20 millioner kroner.

Om Atop

  • Virksomheden hedder officielt Atop Europe og holder til i Aalborg.
  • Virksomheden er halvt ejet af det kinesiske moderselskab Atop Technology, mens familien Tidselbak ejer 40 procent og de resterende 10 procent ejes af en ekstern investor.
  • I spidsen står Carsten Tidselbak som CEO, mens han hustru, Helle, arbejder i økonomiafdelingen og deres to sønner, Daniel og Victor, også gør sig i henholdsvis salgs- og økonomiafdelingen.
  • Atop producerer optiske transceivere, der bruges til at omdanne elektroniske signaler til lys. Teknologien bruges blandt andet til fibernet og 5G.
  • Størstedelen af produktionen foregår i Kina, Malaysia og Singapore, mens afdelingen i Aalborg står for færdiggørelsen af en del af produkterne og desuden fungerer som lager- og logistikhub for de europæiske, afrikanske og mellemøstlige markeder.

Kilde: Atop

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125