23948sdkhjf

Tunge investorer sender millioner til teknologivirksomhed

Fom Technologies rejser 43,6 mio. kr. i frisk kapital og udskyder notering på Nasdaq OMX main market

I 2020 blev Fom Technologies noteret på First North-børsen, og planen var at man ville sigte efter en notering i Small Cap-indekset på Nasdaq OMX-børsen i København.

Den plan er nu udskudt. I stedet har Fom Technologies fået tilsagn om 43,6 mio. kr. i frisk kapital fra en gruppe af institutionelle investorer, herunder blandt andet ATP og Bankinvest. De har givet tilsagn om at købe aktier til kurs 28,00 – godt 1 kr. lukkekursen mandag den 11. december.

Derudover foretages salg af i alt 464.284 eksisterende aktier tilhørende selskabets to hovedaktionærer, CEO Michael Stadi og grundlægger Martin Kiener, der begge udtrykker enighed med de nye institutionelle investorers ønske om udskydelse af den notering på main market, som selskabet ellers tidligere har meldt ud var forventet gennemført i 2023.

- Med dagens emission har vi fået anerkendte og erfarne institutionelle investorer med på vores vækstrejse, og vi har efter investorernes ønske og med ledelsens fulde opbakning valgt at udsætte vores børsnotering på main market. Det er vigtigt både at være ambitiøs og realist på samme tid og sidst men ikke mindst at have de rigtige kræfter til at kunne opnå de erklærede målsætninger, lyder det fra Michael Stadi, der nu får mulighed for at ruste organisationen bedre finansielt før en fortsat forventet main market-notering i fremtiden.

Rettidig finansiel oprustning før notering

- Målsætningerne med vores oprindelige udmelding fra starten af 2023 om den nu udskudte notering på main market var dels at få store investorer med ombord og dels at få finansielle kræfter til at udvide vores markeder og øge vores globale relevans inden for materialeforskning. Vi har med dagens emission nu lykkedes med begge dele, og vi kan dermed se frem til en notering på main market et stykke ude i fremtiden. Den finansielle rustning, vi nu har opnået, skal sikre, at det er et endnu større og stærkere Fom, der en dag i fremtiden søger om optagelse på main market, når tiden er inde, udtaler Michael Stadi

- Det har været en enstemmig gruppe af institutionelle investorer, der oprigtigt vil os det bedste, som har påvirket os til denne beslutning. Nemlig at bruge alle kræfter på at vokse sig endnu større og stærkere i en periode, og derfor kunne indtage main market med storm på et senere tidspunkt. Det skulle vi lige fordøje, men bestyrelsen og ledelsen har erklæret sin fulde enighed. Ofte er det gunstigt at blive udfordret lidt, og sammen nå et endnu bedre resultat, fortæller Michael Stadi.

Ifølge Michael Stadi skal de rejste penge bruge på tre hovedområder. Den samlede organisation, herunder salgskontoret i USA, kan nu yderligere styrkes, og der bliver mulighed for at opbygge et større varelager, så man kan levere hurtigere på efterspørgslen fra både kommercielle kunder og forskningsinstitutioner.

Samtidigt vil Fom Technologies i højere grad kunne udvikle ny teknologi og løsninger, der kan møde fremtidige kundebehov og sikre og udbygge selskabets position i markedet, herunder stort fokus på machine learning og AI.

Hovedejere har fortsat hånden på kogepladen

Ifølge Michael Stadi gav det mening, at selskabets to hovedaktionærer afhænder en mindre portion af deres aktier for at komme i mål med emissionen.

- For både min partners og for mit eget vedkommende er vi jo to stiftere, der sælger aktier. Martin Kiener, der stiftede selskabet, har ejet aktier siden 2012, og jeg selv siden 2017. Det er aktier, som vi har haft i henholdsvis 11 år og syv år og aldrig solgt en aktie, udtaler Michael Stadi.

- Salg af egne aktier i et noteret selskab sker typisk ved en kapitalrejsning eller ved salg af hele virksomheden. Vi forventer ikke at skulle rejse kapital det næste lange stykke tid, og derfor besluttede vi, at en mindre del af vores ejerandele kunne sælges i denne transaktion. Martin Kiener og jeg er fortsat stadig blandt de fire største aktionærer i selskabet herefter, så vi har i den grad fortsat hånden på kogepladen, fortsætter han.

Fom Technologies er leverandør af Slot Die Coating-maskiner, som bruges ved udforskning og udvikling af nye produkter af materialer, som skal have en særlig egenskab.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094