23948sdkhjf

Robotfirma øger salget med 60 procent og forventer overskud

Inrotech har solgt svejserobotter over hele verden i 2023 og retter op på det store underskud fra 2022

Det går godt hos Inrotech, der udvikler og producerer svejserobotter. Salget er skudt i vejret i 2023. Firmaet har solgt svejserobotter til skibsværfter blandt andet i Taiwan, USA, Tyrkiet, Rumænien, Italien og Dubai.

- Vi har nået en 60-70 procent højere omsætning end i 2022, og vi forventer går ud af 2023 med overskud, siger Gert Jørgensen, Inrotech. 

Der bliver tale om en kraftig forbedring af resultatet, for i 2022 havde det odenseanske robotfirma et underskud på 14 mio. kr. før skat. 

Regnskabet for 2023 er endnu ikke gjort færdigt.

Inrotech har udvidet staben til 40 medarbejdere, en stor del af dem softwareingeniører fra Syddansk Universitet, og firmaet forventer at fortsætte væksten ind i 2024.

Med de gode salgstal får Henrik Lenskjold en god start som CEO i virksomheden. Han har fra nytår afløst Gert Jørgensen på chefposten. Gert Jørgensen vil dog stadig have sæde i direktionen sammen med Henrik Lenskjold.

Inrotech har udviklet en række svejserobotter, som ved hjælp af vision kan se og identificere, hvor der skal svejses, og derefter selv kan svejse uden yderligere hjælp. De bruges til automatisk svejsning af store konstruktioner som skibe og vindmølletårne.

Potentiale i USA

Inrotech ser fortsat et stort marked for sine svejserobotter i det meste af verden, fordi der er mangel på svejsere i mange lande.

- Europa er vores hjemmemarked. Lige nu ser vi størst potentiale i USA. Der er mange amerikanske værfter, og der er ingen amerikanske virksomheder, som kan det, vi kan, siger Henrik Lenskjold.

I modsætning til i Vesteuropa findes der stadig mange skibsværfter i USA, blandt andet fordi landet har nogle bestemmelser om, at skibe, der lander i amerikanske havne, skal være amerikansk producerede.

Inrotech tror på, at det vil blive muligt at sælge svejserobotter også til nogle af verdens største skibsværfter. 

- Der er en vis inerti i markedet. Mange værfter holder sig til de svejseprodukter, de kender. Vi er små og kommer med noget helt nyt. Men efterhånden har vi skaffet os sådan en track record, så de store værfter også tør danse med os, siger Gert Jørgensen.

Inrotechs første kunde for godt 10 år siden var Oshima Shipyard i Japan. 

- Vi har leveret robotter til Oshima i 2023. Så nu er de oppe på 18 Inrotech-robotter, siger Gert Jørgensen.

Vi arbejder strategisk

Trods en nedgang i omsætningen i 2022 fortsatte Inrotech med at udvikle sine produkter og ansætte flere folk.

- Vi har været fokuseret på produktudvikling. Vi har en række unikke produkter, siger Henrik Lenskjold.

Gert Jørgensen supplerer:

- Vi holdt fokus i 2022. Vi arbejder strategisk, og hvis man ser udviklingen fra for 10 år siden, så har vi vist en jævn stigende kurve. Vi lader os ikke slå ud af et enkelt dårligt år. Vi har også den bedste hovedaktionær i Clausen Group. De elsker teknikken, og de er ikke bare ude efter hurtige penge, siger han.

Clausen Group er Danfoss-arvingen Peter Mads Clausens selskab.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062