23948sdkhjf

Danfoss køber finsk konverterteknologi

Danfoss overtager en 1500 Volt konverter fra finske Ampner. Det giver nye muligheder for energilagring

Danfoss styrker igen sin portefølje af produkter til elektrificering af samfundet. Det sker ved opkøbet konverteren ACE300 og produktteamet bag den fra det finske firma Ampner Oy.

Dermed får Danfoss en kraftig 1500 Volt konverter ind i sit produktprogram. ACE300 konverterer vekselstrøm til jævnstrøm op til 1500 Volt. Dermed kan den bruges til at oplade store batterier og støtte energilagring og smart grid. Produktet vil fremover være en del af Danfoss' portefølje inden for elektrificering. Danfoss arbejder blandt andet med elektrificering af skibe og havne.

Mika Kulju, president for Danfoss Drives, siger: - Vi ser elektrificering som en stadig vigtigere vej til at dekarbonisere i flere sektorer. Vi ser et større fokus på 1500 Volt DC inden for elektrificering, og forventer, at det vil spille en nøglerolle. Dette opkøb er derfor et stort skridt for Danfoss Drives for at sikre et komplet tilbud inden for elektrificering og dermed sikre de rigtige løsninger til vores kunder.

Energilagring bliver centralt

Energilagring bliver ifølge Danfoss helt centralt i den globale energiomstilling.

- Energilagring er med til at sikre en kontinuerlig tilgængelighed af vedvarende energi, samtidig med at det styrker en konstant energiforsyning, reducerer afhængigheden af fossile brændstoffer og fremmer bæredygtighed, hedder det i en pressemeddelelse fra Danfoss.

- Batterienergilagring kan bruges til mobil strømforsyning; at absorbere overskydende vedvarende energi til senere brug, og i peak shaving i industrianlæg til udjævning af peaks i strømforsyningen.

Chefen for Danfoss' Electrification Business Unit, Shekbar Kubal, siger, at ACE300 er et "usædvanligt stærkt produkt".

- Vi vil tilføje mere værdi til det, mens vi integrerer det i Danfoss' portefølje inden for elektrificering. Vi er glade for at kunne tilbyde vores kunder endnu bedre energilagringsløsninger fra nu af, siger han.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078