23948sdkhjf

Demant arbejder på frasalg: - Har ikke udviklet sig, som vi forventede

Ovenpå et stærkt 2023 overvejer Demant at sælge hele deres communications-afdeling fra.

Afdelingen omfatter headsets til professionelt brug og har indtil for nyligt også inkluderet selskabets gaming-forretningen, der nu er under afvikling.

I seneste årsrapport lyder det ellers, at communications-området har potentiale til at blive overskudsgivende efter afviklingen af gaming-forretningen, men alligevel vil Demant nu afsøge mulighederne for et frasalg.

- De sidste par år har været udfordrende for communications-forretningen, da de markeder vi henvender os til ikke har udviklet sig, som vi forventede. Men med de initiativer, der allerede er implementeret, og takket være en prisværdig indsats fra vores medarbejdere i hårde tider, er forretningen nu i en styrkeposition med en robust og fokuseret organisation, førende premium-teknologi, en stærk produktportefølje og et attraktivt brand. Så det er nu et godt tidspunkt at undersøge, om næste skridt for Communications realiseres bedre under andet ejerskab, udtaler topchef Søren Nielsen i en selskabsmeddelelse.

I 2023 havde Demant et driftstab på communications-forretningen på 358 millioner kroner, og omsætningen på 842 millioner kroner udgjorde knap 4 procent af høreapparatkæmpens samlede omsætning.

I selskabsmeddelelsen oplyser Demant, at de forventer, at "evalueringen af de strategiske muligheder forventes at være gennemført inden udgangen af H1 2024." Virksomheden understreger videre, at de agter at være fuldt dedikerede til driften af området, mens evalueringen pågår.

Electronic Supply har forsøgt at få en kommentar fra Søren Nielsen, men det har ikke været muligt før artiklens udgivelse.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093