23948sdkhjf

Konkursramt lysvirksomhed reddet: - Vi ændrer vores fokus til at have færre kunder

I oktober gik LED-belysningsvirksomheden Lumega konkurs, men nu er den genopstået.

Det er Lumegas stifter og direktør frem til konkursen, Rune Søgaard Larsen, der har købt aktiviteterne og fremover vil drive Lumega videre i et nyt selskab.

Da konkursen indtraf i oktober, skete det blandt andet efter to store kunder i byggeriet var ramt af insolvens. Det kostede Lumega livet i første omgang, og den lektie tager Rune Søgaard Larsen med videre.

- Når man går hurtigt frem, så kommer man også til at tage nogle mindre stabile kunder ind end tidligere. Så vi ændrer vores fokus til at have færre kunder, som vi har et tættere og mere nærværende forhold til, siger Rune Søgaard Larsen.

Om Lumega

  • Stiftet i 2008 af Rune Søgaard Larsen.
  • Begyndte med at importere LED-belysning men er senere gået over til selv at udvikle unikke belysningsløsninger.
  • Har produktion i Kina med et krav om, at 85 procent af det brugte aluminium er genanvendt.
  • Har derudover samling af enkelte produkter i Danmark.
  • Gik konkurs i oktober 2023, men Rune Søgaard Larsen driver aktiviteterne videre i selskabet Run Group.

Kilde: Lumega

Han fortæller dog, at de også fremover kommer til at arbejde med større kunder i byggeriet. Men på en lidt anden vis end indtil oktober i fjor.

- Man lærer af sine fejl, så fremover kommer vi til at have en konkursforsikring i de store byggesager. Det gjorde vi ikke før, så det er noget, vi tager med i bagagen, siger Rune Søgaard Larsen.

Forretning delt i tre

Fremover kommer Rune Søgaard Larsen til at drive virksomheden videre i selskabet Run Group. Det er delt op på tre forretningsområder.

Opsplitningen af forretningen giver for Rune Søgaard Larsen god mening. Det handler om at sprede aktiviteterne ud, lyder det.

- At have forskellige brandingsetups og varemærker er en vigtig del af strategien. Lægger man alt sit fokus på et område, kan det være svært i et ustabilt marked. Hvis det som nu går dårligt i byggeriet, kan der ligge omsætning et andet sted, siger Rune Søgaard Larsen.

Lumegas tre forretningsområder

  • Lumega: Teknisk LED-belysning til indendørs brug. Leverer blandt andet til byggeriet.
  • Luxega: Kommer til at have sit hovedfokus på udendørs LED-belysning i form af eksempelvis gadelamper. Lanceres senere i 2024.
  • Lumegahome: Leverer indendørs designbelysning, som skal sælges gennem forhandlere.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078