23948sdkhjf

Sonion presses af ny høreapparatkæmpe

Sonion, der leverer højttalere og mikrofoner til høreapparater og mobiltelefoner, sættes under markant pres af schweiziske Phonak i kølvandet på opkøbet af GN Resound.
Den nye høreapparatkæmpe Phonak vil i kraft af sin størrelse langt bedre kunne presse prisen hos leverandørerne, og det kan gå hårdt ud over Sonion. Det skriver dagbladet Børsen i dag.

Sonion havde sidste år en omsætningsstigning på 5 pct., hvilket kun var en tredjedel af den oprindelige målsætning. Det skuffende resultat hang dels sammen med forsinkede produktlanceringer, dels fordi man allerede sidste år kunne mærke et forøget prispres fra høreapparatproducenterne, oplyser avisen.

Det pres ser nu ud til at blive styrket yderligere fra en af Sonions vigtigste kunder.

- Det er klart, at hvis vi får et koordineret indkøb fra Phonak og Resound med langt større volumen, så kan det påvirke prisen med nogle millioner. Men hvis man ser på vores omsætning, er det oplagt, at vi står for en relativt lille del af de synergier, Phonak regner med at opnå, siger adm. direktør Peter Scheel, Sonion til avisen.

Phonak forventer en besparelse på 190 mio. kr. på bedre priser på indkøb. Peter Scheel vil ikke oplyse avisen om, hvor stor en del af Sonions salg, der går til høreapparater.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094