23948sdkhjf

Elektronikbranchen er tilbage på 2016-niveau: - Det er ikke alarmerende

Nedgangen i produktionen i elektronikbranchen fortsætter.

I månederne november-december-januar er produktionen faldet med 23 procent sammenlignet med samme periode for et år siden og er dermed tilbage på niveauet fra 2016 og 2017.

Det fremgår af en ny undersøgelse fra DI Digital. Det kommer dog ikke for alvor bag på branchedirektør Camilla Ley Valentin.

- Det er ikke som sådan bekymrende, men jeg havde håbet, det ville være bedre. Men det er ikke alarmerende, siger hun.

Direktøren fortæller videre, at tilbagegangen blandt andet er en forsinket konsekvens af det generelle fald i industriproduktionen, som har stået på i snart to år.

Camilla Ley Valentin hæfter sig ved, at tallene ligeledes viser, at virksomhederne i knap så høj grad som for tre måneder siden oplever mangel på efterspørgsel.

- Det virker til, at der er en spæd vending undervejs, og det er også forventningen hos virksomhederne, som har fastholdt deres medarbejdere på trods af nedgangen i produktionen. Så svaret er formentligt, at vi nok har nået bunden, og der er en svagt stigende efterspørgsel hos kunder og forbrugere, siger Camilla Ley Valentin og tager det forbehold, at der "kan ske noget vildt i verden".

Undersøgelsen viser videre, at virksomhederne i branchen fortsat tager højere producentpriser. Det glæder branchedirektøren.

- Virksomhederne har været gode til at fastholde producentpriserne, selvom udfordringerne med materialer er blevet løst. Så nu bliver det spændende at se, om de kan fastholde priserne efter en periode med faldende efterspørgsel, siger hun.

Camilla Ley Valentin hæfter sig desuden ved, at netop bedringen i materiale- og komponentmarkedet ser ud til at gøre godt for branchen. Og selvom der er tale om en bølgedal for tiden, er hun overordnet fortrøstningsfuld.

- Jeg er ikke bekymret for branchen, for der er mange gode tiltag, siger Camilla Ley Valentin med henvisning til, at der især er stort potentiale i at levere til den grønne omstilling.

Netop elektronikbranchens vækstpotentiale som leverandør til de grønne industrier har Camilla Ley Valentin tidligere redegjort for.

Tidligere på året fortalte hun til Electronic Supply, at DI Digital har nedsat et udvalg, der skal arbejde med at styrke virksomhedernes position og evne til at bidrage til den grønne omstilling.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094