23948sdkhjf

Gripen interessant for danske underleverandører

Saab-gruppen og Gripen International præsenterede fredag erhvervsmulighederne ved et dansk valg af Gripen som fremtidens kampfly. Omkring 25 danske virksomheder inden for forsvar, aerospace og højteknologi var forsamlet i Industriens Hus i København og interessen for det fremtidige kampfly var stor blandt de fremmødte underleverandører.
Omkring 25 danske virksomheder inden for forsvar, aerospace og højteknologi var fredag samlet i Industriens Hus i København, hvor de havde lejlighed til at møde nøglepersoner fra Saab, Gripen International, Volvo og General Electric.

Den danske forsvarsindustri er relativt lille målt med international målestok, men alligevel er erhvervsmulighederne for Danmark store.

Gripen har brug for underleverandører til udvikling og produktion af de højteknologiske fly, og Saab lover også ordrer inden for andre projekter til danske højteknologiske virksomheder.

Stigende interesse for Gripen i erhvervslivet
- De 25 deltagere overgår vores forventninger, men det bekræfter blot, at interessen for Gripen er stærkt stigende i Danmark, siger Gripen Internationals kampagneansvarlige i Danmark, Vice President Marketing Manne Koerfer.

Gripen DK er en ud af tre konkurrerende flytyper, der kæmper om at blive valgt som afløser for de nuværende F16-jagere, som vil være forældede om 10-15 år. Gripen DK-flyet skal specialudvikles sammen med dansk erhvervsliv ud fra de nuværende Gripen-fly, der allerede flyver i Sverige, Sydafrika og NATO-medlemmerne Tjekkiet og Ungarn.

Kilde: CFU http://www.underlev.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062