23948sdkhjf

Ny topchef skal accelerere væksten hos robotkomet

Stifter Jens Peder Kristensen træder et skridt tilbage og overlader direktørposten hos Tinymobilerobots til en anden

Tinymobilerobots’ nye CEO og CCO er 39-åruge Daniel Breum.

Han og grundlægger og tidligere CEO, CTO og CCO, Jens Peder Kristensen, kommer til at køre tæt parløb, når Daniel Breum fra primo marts indtager rollen som øverste chef for virksomheden. Jens Peder Kristensen fortsætter nemlig som ansvarlig for den tekniske udvikling af Tinymobilerobots’ selvkørende opstregningsrobotter. For ham er det helt naturligt at træde et skridt tilbage.

- Da jeg stiftede virksomheden, var jeg allerede en halvgammel iværksætter, og jeg havde i min vildeste fantasi ikke forestillet mig, at vi her knap 10 år senere ville stå med så stor og succesrig en virksomhed. Derfor glæder det mig, at jeg nu kan overlade ansvaret for driften til en ekstremt talentfuld CEO, mens jeg i stedet kan kaste al min energi ind i rollen som CTO, siger Jens Peder Kristensen i en pressemeddelelse.

Øget internationalisering

Tinymobilerobots har for længst rundet 100 medarbejdere og har netop ansat de første medarbejdere i Australien, hvor der ligesom i USA og England er et enormt marked for de århusianske opstregningsrobotter.

Daniel Breum står således over for en stor og krævende opgave med to streger under øget internationalisering, ligesom han i høj grad kommer til at kunne trække på sin erfaring med scaleup vækstvirksomheder. Senest har Daniel Breum arbejdet fire år med salgsledelse i amerikanske Vertiv som regional director, Central Western Europe, og før det har han haft forskellige internationale ledelsespositioner inden for salg og marketing i Cobham Satcom og Vestas.

Daniel Breum har en kandidat i markedsføring fra Aarhus Universitet og er indehaver af en executive MBA fra IMD.

- Tinymobilerobots har allerede skabt en vaskeægte succes, men jeg føler mig også overbevist om, at vi kan drive det endnu videre. Vi har en overlegen teknologi, og vi stormer fremad på stort set alle markeder, ligesom vi fortsat mangler at indtage et væld af interessante nye markeder. Det er vi klar til, ikke mindst i kraft af kapitalindskuddet fra eksisterende og nye investorer, og derfor ser jeg meget frem til at løfte opgaven, der helt sikkert også bliver en stor udfordring, siger Daniel Breum.

Kapitalgrundlag er på plads

Tinymobilerobots sendte sin første robot på gaden i 2015, og siden er selskabet fordoblet i størrelse hvert eneste år til i dag. Alene i USA sidder Tinymobilerobots på halvdelen af markedet. Robotterne arbejder med helt ned til 1-2 centimeters nøjagtighed og betjenes via en tablet.

I 2021 købte tyske Stihl Venture knap en fjerdedel af den århusianske robotproducent.

Den schweiziske kapitalfond Emerald Ventures købte sig i sommeren 2023 ind med yderligere 40 mio. kr., mens Stihl Venture samtidig øgede sin ejerandel. Den private investor Anders Fauerskov, der tidligere var medejer af lydkoncernen TC Group, er fortsat en del af ejerkredsen, og dertil kommer en øget låneramme fra Danske Bank og Vækstfonden, som i alt har sikret Tinymobilerobots mere end 100 mio. kr. i frisk kapital.

Se nøgletal for:
Læs mere om: robotter
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.438