23948sdkhjf

Startup vil gøre IoT til allemandseje

Det skal være lettere for små og mellemstore virksomheder at bruge IoT.

Det er målet hos startuppen IoTbee, der udspringer af iværksættermiljøet på DTU.

Her har stifter og CEO, Oline Stærke, udviklet en softwareplatform med et dertilhørende apparat, der efter eget udsagn vil gøre adgangen til IoT væsentligt lettere.

- Der er mange, der har udfordringer med at implementere IoT, fordi man ofte selv skal lave de løsninger, man har brug for. Det er her, vi kommer ind i billedet, siger Oline Stærke.

Med IoTbee har hun og medstifteren Holger Bregnhøj udviklet en enhed, der kan tilsluttes "stort set alle sensorer".

- Vi arbejder for, at IoT skal være lettere tilgængeligt. Med vores platform kan man nemt integrere det i sin egen forretning og selv vælge de sensorer, der skal tilkobles, fortæller Oline Stærke.

Så et konkret problem

Stifteren fortæller, at kundegrundlaget, som IoTbee sigter efter, er små og mellemstore virksomheder.

- Det er typisk virksomheder, der har et nicheprodukt, hvor der ikke findes et IoT-produkt til dem og deres behov. De vil gerne selv kunne konfigurere og skræddersy deres produkt, men de har måske ikke midlerne til at få et konsulenthus ind til at bygge det selv, siger Oline Stærke.

Her, mener Oline Stærke, har IoTbee set et hul i markedet. For det var faktisk i hendes egen rolle som konsulent, hun så behovet.

- Jeg arbejdede på et tidspunkt som konsulent for danske SMV'er med fokus på digitaliseringsløsninger, og jeg så, at mange havde udfordringer med IoT, fordi man blev begrænset af lukkede platforme eller dyre produkter. Så vi startede ud på baggrund af et konkret problem og havde derfor allerede kunder, der skulle bruge vores produkt, siger hun.

Investorer til skalering

Det seneste halve års tid har IoTbee brugt på at finpudse produktet, så forretningen kan skaleres yderligere. Til det formål har de også fået tre investorer med ombord i form af David Højelsen, Helle Monrad og Louise Lachmann, der er forperson for Fonden for Entreprenørskab.

- Det er investorer, der har erfaring med tech og med at vækste virksomheder inden for tech og B2B, siger Oline Stærke om de tre investorer, der har skudt 1,7 millioner kroner ind i virksomheden.

Oline Stærke kommer med en baggrund som softwareingeniør fra DTU, mens forretningspartneren Holger Bregnhøj er elektroingeniør fra samme sted.

IoTbee har i skrivende stund ni ansatte og holder til i Indre København.

Virksomheden har selv udviklet både software og hardware men får elektronikken produceret hos EMS-virksomheden Cre8tek.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062