23948sdkhjf

CEO bliver CFO: - Ikke så meget hokus pokus i det

Fra 1. maj skal André Fehrn ikke længere stå i spidsen for Shape Robotics som CEO.

Han bliver erstattet af salgsdirektøren, Mark Abraham, mens André Fehrn træder ind i rollen som CFO, som han også sad i fra 2017 til 2022.

Skiftet kommer på initiativ fra André Fehrn selv, fortæller bestyrelsesformand Jeppe Frandsen.

- Der er ikke så meget hokus pokus i det. Det er sket i stor overensstemmelse mellem bestyrelsen og ledergruppen, siger Jeppe Frandsen.

Han er glad for André Fehrns indsats de seneste to år.

- André har været meget vigtig i hans to år som CEO, hvor vi blandt andet har været igennem en uplisting (fra First North- til Nasdaq-hovedbørsen, red.) og flere kapitalrejsninger. Han kom ind på et tidspunkt, hvor agendaen var at stabilisere og bygge organisationen til den vækst, siger Jeppe Frandsen.

Instrumental for vækst

Men nu er Shape Robotics gennem den stabilisering af forretningen og planen er at skalere virksomheden yderligere de kommende år, hvor målet er at runde 1 milliard i omsætning i 2027.

Til den opgave bliver det Mark Abraham, som skal styre slagets gang. Den nuværende salgsdirektør har base i Rumænien, hvor Shape Robotics er vokset stort de seneste år, og hvor virksomheden fortsat har størstedelen af omsætningen.

- Det er i bund og grund Marks salgsmæssige fortjeneste, at vi er så godt undervejs i Rumænien. Nu skal skal vi replikere det, vi har gjort i Rumænien, i andre markeder. Og der er Mark den helt rigtige, for han har været instrumental i at bygge alt det her op, siger Jeppe Frandsen.

- Hans kompetencer ligger inden for at skalere, og det skal han fortsætte med i de nye markeder, siger Jeppe Frandsen om den kommende direktørs arbejdsopgaver, der indebærer nye markeder i blandt andet Østeuropa og de Forenede Arabiske Emirater.

Jongleret to områder

Jeppe Frandsen lægger desuden vægt på, at André Fehrn har en finansiel baggrund, og han sideløbende med sin CEO-stilling har varetaget finansielle opgaver. Nu kan han dedikere sig fuldstændigt til den del af forretningen.

- Han har lidt kørt begge roller som CEO og CFO. Men nu er organisationen vokset, så vi har behov for en stærk CFO. Og der er André den absolut bedste, fordi han også kender organisationen, så det skaber noget kontinuitet, siger Jeppe Frandsen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063