23948sdkhjf

B&O-omsætning falder nok en gang

Bang & Olufsen solgte for 614 millioner kroner i tredje kvartal. Det er et fald på 21 millioner kroner

Den danske teknologivirksomhed Bang & Olufsen må se sin omsætning falde for andet kvartal i træk.

Det viser regnskabet for tredje kvartal, der er offentliggjort onsdag morgen. Selskabet har et skævt regnskabsår.

I perioden solgte Bang & Olufsen for 614 millioner kroner, hvilket er et fald på 21 millioner sammenlignet med samme periode sidste år.

Det er blandt andet en negativ udvikling på det europæiske marked, der er forklaringen på tilbagegangen.

- Vi oplever ikke den forventede makroøkonomiske forbedring på væsentlige markeder i Europa og Kina, og det påvirker desværre vores salg, siger topchef Kristian Teär i regnskabet.

Onsdagens regnskab er en bekræftelse af den udmelding, der kom for knap en måned siden. Her nedjusterede selskabet sine forventninger til regnskabsåret som helhed.

Også her blev udfordringer i Europa og Kina nævnt af Kristian Teär.

Tidligere lød udmeldingen til investorerne, at man forventede en omsætningsvækst på mellem 0 og 9 procent målt i lokale valutaer.

Nu forventer selskabet i stedet, at omsætningen går tilbage med mellem fem og otte procent.

Det flugter meget godt med udviklingen indtil videre, hvor omsætningen i de første tre kvartaler som helhed er faldet syv procent.

Til gengæld har Bang & Olufsen formået at vende et underskud på 152 millioner kroner til et overskud på 18 millioner kroner for hele perioden.

Det er blandt andet et resultat af en ny strategi hos det danske selskab, der handler om at skabe en højere margin på den omsætning, man laver.

- Det gør vi ved at fokusere på at skabe den rette oplevelse i vores brandede salgskanaler, sikre høj produktkvalitet og styrke vores positionering inden for luksussegmentet, siger Kristian Teär.

- Det tager tid at gennemføre den omstilling, men vi er overbeviste om, at det er den måde, vi skal skabe rentabel vækst for Bang & Olufsen på den lange bane.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094