23948sdkhjf

Grundfos-direktør med opsang til dansk robotindustri

Danske robotproducenter er kendt som nogle af verdens allerbedste, men især på et punkt er der plads til forbedring. I hvert fald, hvis man spørger Peter Christensen, seniordirektør i produktionsteknologi og innovation hos Grundfos. Det skriver Ingeniøren.

Der mangler nemlig fokus på bæredygtighed – eller nærmere betegnet på cirkulær økonomi. Producenterne er alt for dårlige til at købe deres robotter tilbage, når de er udtjent i virksomhederne, for at bruge delene til nye robotter.

- Cirkulær business og recycling er noget, som vi går rigtig meget op i hos Grundfos. Vi tager selv gamle pumper tilbage og udnytter så meget som overhovedet muligt og laver pumper af delene. Samme princip ser vi meget gerne inden for robotindustrien. Det kunne absolut være interessant at vide, hvor mange robotter, der er remanufactured, og vi ser gerne, at man tager en gammel robot tilbage, når man leverer en ny, siger Peter Christensen til Ingeniøren.

Han fortæller, at Grundfos allerede nu skriver krav om bæredygtighed ind i specifikationerne, når de køber nye robotanlæg, og han forventer, at de krav bliver skærpet i fremtiden.

Se nøgletal for:
Læs mere om: robotter
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047