23948sdkhjf

Mekoprint: - Vi har været 10 år før vores tid

Operatørerne hos Mekoprint har i 12 år været udstyret med iPads. Det giver dem adgang til real time data

Digitalisering er et buzz-word i industrien, men hos Mekoprint-koncernen har man egentlig været i gang i mere end 10 år. Hver produktionsmedarbejder har en iPad. På den kan den få adgang til alle produktionsdata i real time.

- Før i tiden skulle vores medarbejdere hen til en computer for at se produktionsplanlægning og indtaste, hvad der var sket i produktionen. Men tit skulle man gå langt hen til computeren for at registrere de mindste ændringer, siger divisiondirektør Morten Lundgreen, Mekoprint.

- Da iPad'en kom, så vi en mulighed, og vi gav hver produktionsmedarbejder en iPad. Vi udviklede vores egen App-løsning, der kunne interagere med vores ERP-platform. Det fandtes der ikke løsninger til på markedet dengang.

- På en iPad kan man zoome ind og ud på tegninger. Så man kunne se på detaljer i komplicerede tegninger, så det gav nogle helt nye muligheder. Funktionaliteten i iPads hjalp os til at gå den papirløse vej i vores produktionsstyring, siger han.

Nervøsitet gjort til skamme

Medarbejderne fik iPads i 2012. I starten var ledelsen lidt nervøs for, hvordan de nye iPads ville blive modtaget, især af de ældre medarbejdere, men nervøsiteten blev gjort til skamme.

- Medarbejderne betragter iPad'erne som et vigtigt arbejdsredskab, og de bruger dem meget, siger Morten Lundgreen.

For at få iPad's til at fungere med Mekoprints ERP-platform har virksomhedens IT-afdeling måttet udvikle programmer, som kunne "oversætte" data.

- Man kan sige, at vi har været 10 år før vores tid med det, vi indførte på iPads, siger Morten Lundgreen.

Ændringer i real time

Medarbejdernes tablets giver adgang til virksomhedens data i real time.

- Operatørerne har altid direkte adgang til systemet. Man kan se indstillinger for hver enkelt produktion. Hvis der bliver ændret på rækkefølgen i produktionen, så kan operatørerne også se det med det samme, siger Morten Lundgreen.

- Omvendt kan operatørerne lave notater om produktionen på deres iPad, så erfaringer går videre til det næste produktionshold, siger han.

I den seneste version af Mekoprints ERP-platform IFS, som Mekoprint lige har implementeret, er der indbygget mulighed for at bruge tablets. Så det giver større muligheder for at have tilgang til hele ERP-platformen fra medarbejdernes iPads.

Så næste skridt bliver, at medarbejderne skal lære de nye funktioner, som den nye version af ERP-platformen giver adgang til.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078