23948sdkhjf

Danske spilproducenter stifter ny brancheforening

Den danske spilindustri forener kræfterne i Games Denmark, der skal skabe bedre vilkår for producenterne

Hidtil har den danske computerspilindustri været en del af Producentforeningen, der også varetager tv- og filmbranchens interesser, men sådan er det ikke længere.

Spilproducenterne har stiftet deres helt egen brancheforening, der har fået navnet Games Denmark.

Foreningen skal være talerør for de mange virksomheder herhjemme, der beskæftiger sig med computerspil - enten som udviklere, investorer, rådgivere eller i en helt fjerde funktion.

- Vores mål er at skabe et miljø, hvor vores medlemmer har optimale forhold, så de sammen kan skabe morgendagens computerspil, vækste deres virksomheder og sætte Danmark på verdenskortet - både kulturelt og økonomisk, siger Søren Lundgaard, der er forperson for foreningen og samtidig administrerende direktør for Ghost Ship Games.

Ghost Ship Games har med spillet "Deep Rock Galactic" bidraget til den vækst på 410 procent, som den danske spilbranche har oplevet de seneste fem år.

Målet for den nye forening er at fordoble omsætningen til 7,2 milliarder kroner over de næste fem år og øge antallet af job i branchen med 50 procent.

Blandt de øvrige medstiftere af Games Denmark finder man SYBO Games, der står bag mobilspillet "Subway Surfers" og IO Interactive, der har lavet "Hitman"-serien.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078