23948sdkhjf

Robotvirksomhed vil ud af vækstbørs

I 2018 blev Scape Technologies noteret på Nasdaqs First North-børs, der er tiltænkt mindre nordiske vækstvirksomheder.

Det skete i en stærk overtegnet notering, hvor robotvirksomheden kunne have solgt aktier for mere end 100 mio. kr. Provenuet blev dog ”kun” på 35 mio. kr.

Pengene skulle bruges til produktudvikling og til oprustning inden for salg og marketing.

Nu, 5½ år senere, ønsker selskabets bestyrelse at blive afnoteret fra First North. Det oplyser Scape Technologies i en børsmeddelelse.

Det begrunder man dels med, at de fleste af produktudviklingsmålene er nået, men også med at det er blevet sværere at skaffe ny kapital gennem First North-børsen.

Scape Technologies har flere gange gennemført kapitaludvidelser, men det er hovedsageligt hovedaktionæren Shenzhen Scape Technologies Co., Ltd., der er trådt til.

I april introducerede Scape Technologies en ny robotplatform, Scape Cocreator, som er målrettet distributions- og logistikmarkedet, og senere på året vil man introducere en ny 3D-scanner, ligesom man barsler med at introducere standardiserede robotceller til for eksempel CNC-maskiner.

Det kræver imidlertid fortsatte investeringer og dermed yderligere kapital, og Scapes bestyrelse vurderer, at det bedst kan lade sig gøre uden for børsen.

- Bestyrelsen har observeret, at handlen med selskabets aktier på First North er lav og p.t. handler under den nominelle værdi på aktierne. Dette fører til en situation, hvor det har begrænset fordel for både selskabet og dets aktionærer at fortsætte med at have aktierne optaget til handel på en handelsplatform. Den lave handelsvolumen af selskabets aktier, sammenkoblet med den nuværende stemning på aktiemarkedet, kan potentielt gøre det vanskeligere for virksomheden at skaffe kapital til vækst under gunstige betingelser for aktionærerne, lyder det i børsmeddelelsen.

Spørgsmålet om afnotering er på dagsordenen på Scape Technologies ordinære generalforsamling senere på måneden. Det kræver, at to tredjedele af de stemmer og den kapital, der er til stede på generalforsamlingen, stemmer for forslaget.

Scape Technologies aktier blev i november 2018 solgt til kurs 8,68 steg og umiddelbart efter børsnoteringen betragteligt for efterfølgende at falde ganske dramatisk. Tirsdag åbnede aktien i kurs 0,632 kr.

Selskabet har siden børsintroduktionen haft et underskud før skat på mere end 80 mio. kr., og i regnskabet for 2023, der offentliggøres 15. maj, forventer man at tabe yderligere 14-16 mio. kr.

Se nøgletal for:
Læs mere om: robotter
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.486