23948sdkhjf

Lyngby-virksomhed scorer 200 millioner i ny kapitalrejsning

Nanoteknologi-virksomheden NIL Technology har hentet et stort trecifret millionbeløb fra nye og eksisterende investorer

Den sjællandske teknologivirksomhed NIL Technology har sikret sig en stor pose penge til at vokse forretningen.

I en pressemeddelelse oplyser NIL Technology, at virksomheden har rejst 29 millioner euro - svarende til 216 millioner kroner - fra en række nye og eksisterende investorer, blandt andet Danmarks Eksport og Investeringsfond (EIFO), Jolt Capital, NGP Capital og Swisscanto Private Equity.

- Jeg er glad for at se støtte fra vores langsigtede såvel som nye investorer, udtaler CEO og stifter, Theodor Nielsen, i pressemeddelelsen, hvor han uddyber, at NIL Technology er "dedikerede til at fremstille de bedste meta-linser".

Flere forretningsmuligheder

Pengene skal gå til, at NIL Technology kan udbrede deres teknologi de kommende år. Theodor Nielsen fortalte i 2021, at virksomheden har smartphone-producenter blandt kunderne.

Det har dog indtil videre ikke sikret nogen stor avance, og i sidste offentlige regnskab, der løb til udgangen af 2022, havde NIL Technology et underskud på godt 12 millioner euro.

I 2021 fortalte Theodor Nielsen ligeledes, at NIL Technologys teknologi på sigt også kan bruges i blandt andet droner, selvkørende biler og  produktions-, fødevare- og miljøovervågning.

Om NIL Technology

  • Nanoteknologi-virksomhed stiftet på DTU i 2006.
  • Stiftet af Theodor Nielsen og Brian Bilenberg, der også i dag er en del af ledelsen.
  • Har specialiseret sig i nanoteknologi, der ellers er kendt fra computerchips. 
  • NIL Technology bruger teknologien til at producere avancerede optiske linser, meta-linser, der skiller sig ud ved at være fladere og tyndere end traditionelle optiske linser.
  • Har ad flere omgange rejst millionbeløb og rejste i foråret 2024 over 200 millioner kroner fra både nye og eksisterende investorer.
Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047