23948sdkhjf

Rejser 200 millioner kroner: Dansk nanoteknologi vil finde vej til alle smartphones i verden

Den danske nanoteknologivirksomhed, NIL Technology har netop lukket en investeringsrunde og har nu 200 millioner kroner til at nå sit mål om et internationalt gennembrud.

Teknologien skal finde vej ind i alle førende brands af smartphones inden for de næste år. Det fortæller NIL Technology i en pressemeddelelse.

- Ved at benytte de samme teknologier, som bruges til at lave computerchip, producerer vi  avancerede optiske linser, baseret på nanoteknologi, der er bedre, enklere og som bruger mindre materiale end de løsninger, der findes i dag, fortæller Theodor Nielsen, der er stifter og CEO i NIL Technology.

- Vores teknologi vil først blive brugt til 3D imaging, som er den bagvedliggende teknologi for ansigtsgenkendelse og en hjørnesten inden for augmented reality, siger Theodor Nielsen.

Forud for sin tid

Lyngby-virksomheden fik allerede i efteråret en unavngiven smartphone-producent som kunde, og der er positive tilkendegivelser fra flere øvrige producenter.

Med finansieringen på 200 millioner kroner fra blandt andre Jolt Capital, Vækstfonden, NGP Capital og EIC Fund, kan NIL Technology nu for alvor sætte jagten ind på det helt store internationale gennembrud.

Virksomheden er et spin-out fra DTU og var ved etableringen i 2006 efter eget udsagn måske lidt forud for sin tid. I lang tid har man solgt sin teknologi til udviklingsafdelingerne i de store teknologiselskaber over hele verden.

Mange flere anvendelsesmuligheder

Den danske nanoteknologi er altså i dag at finde i en af de store og profilerede smartphones. og ambitionen er at tiltrække de allerstørste kunder i mobilbranchen, men visionen for teknologien rækker længere ud.  

- I tillæg til smartphones, ser vi store vækstmuligheder inden for selvkørende biler, robotter, droner og VR/AR inden for de kommende år. På lidt længere sigt vil vores teknologi blive brugt i diverse sensorer til f.eks. produktions-, fødevare- og miljøovervågning. Så vi tror på, at potentialet er endnu større, fortæller Theodor Nielsen.  

NIL Technology har i dag 60 ansatte og har foruden hovedkvarteret i  Kongens Lyngby kontorer i Zürich, New York og Göteborg.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096