23948sdkhjf

Stor vækst hos Ambu

I andet kvartal voksede Ambus salg af endoskoper med 22,3 procent organisk, viser regnskab

Der er gang i Ambus salg af endoskoper, og den del af forretningen er med til at hive væksten op i hele selskabet op.

I andet kvartal af det skæve regnskabsår 2023/2024 voksede medicoselskabets salg af endoskoper med 22,3 procent organisk. I perioden solgte Ambu endoskoper for 807 millioner kroner.

Det viser selskabets kvartalsregnskab, som er blevet offentliggjort tirsdag morgen.

Organisk vækst er et udtryk for udviklingen i omsætning eller overskud fraregnet opkøb af virksomheder og udsving i valutakurser.

Det giver dermed et mere retvisende billede af, om et selskab reelt vokser eller går tilbage.

Væksten i endoskopsalget var primært drevet af Ambus eksisterende produkter til engangsbrug, skriver selskabet i regnskabet.

Salget af endoskoper til luftveje har været positivt påvirket af influenzasæsonen og lander på en organisk vækst på 13,9 procent.

Fraregner man endoskoper til luftvejene var den organiske vækst i endoskopforretningen på 33,3 procent.

Særligt salget af endoskoper til øre, næse, hals samt urinvejene er vokset. Det skyldes blandt andet en øget ordrevækst og nye kunder i Nordamerika og Europa.

Den organiske vækst for hele selskabet i andet kvartal lyder på 15,5 procent og en samlet omsætning på knap 1,4 milliarder kroner.

Ambu har i kvartalet tjent 144 millioner kroner efter skat.

I april opjusterede Ambu sine forventninger til væksten i hele regnskabsåret. Fra tidligere forventet 7-10 procent, forventer Ambu nu at forretningen vokser 10-12 procent organisk.

De forbedrede udsigter er blandt andet et resultat af bedre end forventede resultater af kontraktforhandlinger inden for anæstesi og patientovervågning samt stærk vækst i salg af endoskoper.

Ambu udvikler og producerer medicinsk udstyr til hospitaler og redningstjenester.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078