23948sdkhjf

WS Audiology lægger afstand til GN og Demant

WS Audiology vokser mere end både GN og Demant

Syv procent organisk vækst hos WS Audiology. Dette tal er noget, som Danmarks to andre store høreapparatsproducenter kan misunde.

Kvartalsregnskabet fra WS Audiology er netop udkommet. Og sammenligner man de tre store spillere i Danmark - WS Audiology, GN og Demant - løber virksomheden fra Lynge med guldmedaljen, når det drejer sig om omsætningsvækst.

- WSA leverede organisk omsætningsvækst og EBITDA-resultater, der er i overensstemmelse med forventningerne i andet kvartal og gennemførte en vellykket refinansiering med et stærkt engagement fra vores ejere til at støtte WSA's fortsatte udvikling og vækst, udtaler adm. direktør Eric Bernard i en forberedt kommentar.

Demant og GN har også afleveret kvartalsregnskab i maj med henholdsvis en toplinjevækst på tre og fem procent.

Det er nødvendigt at tage et enkelt forbehold: WS Audiology er privatejet og bestemmer dermed selv hvilke tal, som de rapporterer til offentligheden i kvartalsregnskaber. Derfor er regnskabet langt fra ligeså detaljeret som konkurrenternes.

Om WS Audiology

  • Widex blev stiftet i 1956 af Erik Westermann og Christian Tøpholm.
  • I 2019 fusionerede Widex med Sivantos og blev til WS Audiology.
  • Selskabet er ejet af familierne Westermann og Tøpholm - nu i tredje generation.
  • Derudover ejer Lundbeck-fonden og kapitalfonden EQT også en del af WS Audiology.
  • Har hovedsæde i Lynge.
  • Mere end 12.500 ansatte over hele kloden.

Kilde: WS Audiology

Betydningsfulde udskiftninger

Dette kvartalsregnskab bliver det seneste, som adm. direktør Eric Bernard udtaler sig om. Han bliver erstattet med Jan Makela 15. juni.

- CEO-skiftet i WSA har været planlagt og aftalt mellem Eric og ejerne, Tøpholm- og Westermann-familierne og EQT. Ejerne og bestyrelsen er taknemmelige for Erics indsats i WSA og hans mange bidrag og præstationer, udtalte bestyrelsesformand Lars Rasmussen, da skiftet blev offentliggjort.

Bestyrelsesformanden fremhævede, at Eric Bernard har stået i spidsen for virksomheden i de fem år siden fusionen mellem Sivantos og Widex, og at tiden har budt på en 50 procents omsætningsfremgang.

- Min tid i WSA har været en af de mest spændende i min karriere. Sammen med et dedikeret ledelseshold og støttet af vores ejere har vi været i stand til at gøre WSA til en ledende aktør i høreapparatindustrien, udtalte Eric Bernard i samme ombæring.

Lanceringen af Widex SmartRIC i USA har overgået vores forventninger. Eric Bernard, adm. direktør WS Audiology.

Eric Bernards afgang er ikke den eneste i WS Audiology i disse måneder. Grand old man og næstformand Jan Tøpholm har også overladt tøjlerne til næste generation af ejerfamilierne Tøpholm og Westermann.

Jan Tøpholm var adm. direktør for Widex fra 1985 til 2013 og siden bestyrelsesformand indtil fusionen med Sivantos i 2019. Fra 2019 til starten af maj 2024 har han været næstformand i WS Audiology.

- Jan Tøpholm har besluttet at træde tilbage som næstformand for WSA efter en lang og beundringsværdig karriere. Som ingeniør, adm. direktør og senere formand for Widex har han i mere end 50 år stået i spidsen for banebrydende innovation for at hjælpe mennesker med høretab, sagde formand Lars Rasmussen.

Drivkraft

WS Audiology har offentliggjort tal for omsætningen og EBIDTA. Omsætningen var 4,9 mia. kr., mens EBITDA-margin var på 19 procent. 

- Lanceringen af Widex SmartRIC i USA har overgået vores forventninger, og jeg er meget tilfreds med den fortsatte stærke momentum og succes for Signia IX-platformen. Gennem vores fortsatte indsats for at være en pioner inden for innovation bringer vi vidunderlig lyd til mange flere mennesker, udtaler Eric Bernard.

SmartRIC er et nyt høreapparat, mens Signia IX var WS Audiology var store innovative satsning i 2023. Signia IX skulle forbedre høreoplevelsen i gruppesamtaler.

WS Audiology fastholder forventninger til hele regnskabetsåret 2023/24, som lyder på 7-10 procent omsætningsvækst og 1-2 procent bedre EBITDA-margin.

Vil du vide mere om konkurrenternes økonomiske situation, kan du læse om Demant her samt GN her.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.074