23948sdkhjf

Ny CEO vil "vise virksomhedens DNA"

Den nye direktør i Shape Robotics vil kombinere forretningsdrift med idealisme om uddannelse

- Vi har en vigtig mission her i Shape Robotics udover penge og forretning.

Mark Abraham er ny CEO i robotvirksomheden Shape Robotics, og det skorter ikke på ambitioner for, hvad Herlev-virksomheden kan bidrage til i fremtidens uddannelsessystem.

Han blev en del af Shape Robotics i 2021, da virksomheden købte rumænske StoryKids, som han havde stiftet i 2017 og drevet med sin hustru, Elena.

StoryKids stod blandt andet bag SmartLabs, som i dag er en stor del af forretningen hos Shape Robotics, og siden sin indtræden er han steget trinvis i graderne hos Shape Robotics, hvor han for et par måneder siden overtog nøglerne til direktørkontoret fra André Fehrn.

Kan sætte aftryk

Rettere sagt overtog Mark Abraham faktisk ikke nøglerne til André Fehrns kontor i Herlev, for han har sin base i Rumænien, hvor Shape Robotics har langt størstedelen af forretningen.

Uddannelse og edtech i særdeleshed ligger Mark Abrahams hjerte nært. Det er derfor - udover at lave en forretning på det -  at han gerne vil udbrede Shape Robotics' Fable-robotter og SmartLabs.

- Uden uddannelse er vi ingenting. Se på alle de problemer, vi har i Europa med krigen i Ukraine og alt det. Det er på grund af mangel på uddannelse. For hvis folk er veluddannede, så kommer de ikke i konflikter, siger Mark Abraham.

- Vi kan virkelig sætte et aftryk her, siger direktøren.

Blå bog: Mark Abraham

  • Født 1982.
  • Har base i Bukarest i Rumænien, hvorfra han er universitetsuddannet i mikroelektronik og senere har taget en overbygning i salg.
  • Har gennem 10 år stået i spidsen for virksomheden SAV Integrated Systems, der yder konsulentydelser og ingeniørarbejde i sikkerhedsbranchen.
  • Stiftede senere med sin hustru, Elena, StoryKids, som var en edtech-virksomhed, der blandt andet udviklede SmartLabs.
  • StoryKids blev i 2021 opkøbt af Shape Robotics, hvorefter Mark Abraham har siddet poster som CTO og VP for business development, før han i 2024 blev CEO.
  • Privat: Gift med Elena og har to døtre.

Kilder: Mark Abraham, Linkedin

Skal udbrede forretning

Under samtalen er der slet ingen tvivl om, at Mark Abraham har masser af tanker og idéer om at udbrede uddannelse til så mange som muligt. Han vil "demokratisere uddannelse", siger han.

Men for at nå i mål med det skal Shape Robotics også lykkes med at få Fable-robotter og SmartLabs ud i Europa og resten af verden. Og det er i virkeligheden den opgave, han er sat i spidsen for.

Den opgave skal blandt andet ske ved at lykkes med at få fat i endnu flere af de offentlige midler, der i disse år bliver sat af til edtech i Europa. For at lykkes med det vil Mark Abraham vise, hvad Shape Robotics er gjort af, fortæller han.

- Vi må gøre det tydeligt, hvordan vi driver vores forretning. Det er mit mål: at vise DNA'et i Shape Robotics, siger Mark Abraham.

Planerne for Shape Robotics' fortsatte vækst og vejen til at nå i mål med 2027-ambitionen om en omsætning på 1 milliard kroner kan du læse mere om på Electronic Supply i næste uge.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109