23948sdkhjf

Officielt: Nordjyder solgt i stor handel

Anti-dronevirksomheden Mydefence er blevet solgt til britisk kapitalfond

Den nordjyske anti-dronevirksomhed Mydefence er kommet på britiske hænder.

I en pressemeddelelse lyder det, at den britiske kapitalfond Bridgepoint Development Capital IV (BDC) er ny majoritetsejer i Mydefence.

- Vi er glade for at samarbejde med Bridgepoint-teamet. Deres omfattende tilstedeværelse på verdensplan og deres erfaring med at hjælpe virksomheder med at vokse er værdifuld for os. At blive en del af Bridgepoints store netværk giver os ikke kun økonomisk støtte, men det sætter os også i stand til at udvikle og innovere hurtigere, udtaler CEO i Mydefence, Dan Hermansen, i pressemeddelelsen.

Oplyser ikke salgspris

Hos briterne lyder det, at købet af Mydefence sker på baggrund af grundige overvejelser, hvor det har stået klart, at Mydefence står stærkt i markedet, der ifølge pressemeddelelsen omsætter for 7,6 milliarder kroner årligt.

- Vi har opbygget et meget stærkt forhold til Dan og hans team, hvis store erfaring bygger bro over forsvars- og sikkerhedsarenaerne. Med en række produkter, der er på forkant med teknologien, har Mydefence en misundelsesværdig position på markedet, understøttet af en robust ordrebog og pipeline med betydelige opskaleringsmuligheder, udtaler Johan Gustafsson, partner i BDC.

Parterne har valgt ikke at oplyse salgsprisen, men Børsen har tidligere erfaret, at handlen kunne være op mod 750 millioner kroner værd.

Indtil salget var Mydefence majoritetsejet af israelske Skylock Systems.

Electronic Supply arbejder på at få en kommentar til salget fra Dan Hermansen.

Om Mydefence

  • Nordjysk virksomhed stiftet i 2013.
  • Udvikler radiofrekvensdrevne produkter til at opdage og nedkæmpe ubemandede luftsystemer som droner.
  • Havde i 2023 et overskud efter skat på 58 millioner.
  • Solgt til den britiske kapitalfond Bridgepoint i 2024.

Kilde: Mydefence, CVR

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093