23948sdkhjf

Ingen planer om frasalg: - GPV er et anker i vores portefølje

Schouw & Co.-direktøren fortæller, at industrikonglomeratet ikke har nogen planer om at sælge GPV fra lige foreløbigt

GPV er et guldæg i Schouw & Co.'s portefølje, hvor sidste års omsætning på over 10 milliarder kroner gør EMS-virksomheden til konglomeratets næststørste.

Væksten er gennem årene kommet både organisk men også gennem en række opkøb. Og det er noget af det, som Jens Bjerg Sørensen, CEO for Schouw & Co., hæfter sig særligt ved.

Det største af slagsen var sidste års fusion med schweiziske Enics, men Jens Bjerg Sørensen fremhæver især opkøbet af ligeledes schweiziske CCS i 2018.

- CCS var lidt større end GPV dengang, og det accelererede virkelig udviklingen. Det viste os, at det var muligt at opkøbe større virksomheder, og det lærte os, at vi godt kan tage endnu større skridt. Så det opkøb har været transformativt for den måde, vi tør tage beslutninger, siger Jens Bjerg Sørensen.

Kigger på opkøb

Som tidligere beskrevet overlader Schouw & Co. i høj grad ansvaret for den daglige drift til ledelserne i de enkelte datterselskaber, men i forhold til lige netop opkøb bliver beslutningerne stadig taget øverst oppe i hierarkiet. Og opkøb kan der være flere på vej af.

- Vi kigger løbende på attraktive virksomheder, som vi kan købe og hægte på GPV, siger Jens Bjerg Sørensen.

Han ser fortsat stort potentiale i GPV. Både i forhold til opkøbsmuligheder og på den organiske vækst, og derfor regner han med, at EMS-kæmpen også kommer til at være i folden hos Schouw & Co. længe endnu.

- Vi køber for at udvikle og transformere, og så længe vi stadig kan tage virksomheden til næste niveau, så er vi de bedste ejere. Og jeg kan ikke se, at vi ikke er de bedste ejere for GPV i lang tid.

- GPV er et anker i vores portefølje, understreger Jens Bjerg Sørensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063