23948sdkhjf

Amerikanere opretter europæisk hovedkontor i Danmark

Danmarks Eksport- og Investeringsfond, Eifo, har kastet 70 millioner kroner efter den amerikanske kvante-virksomhed Atom Computing.

Det får amerikanerne til at oprette sit nye europæiske hovedkontor i Danmark.

- Hos Atom Computing er vi begejstrede for at samarbejde med Danmark på grund af Danmarks fortsatte investering i kvanteforskning kombineret med den klare motivation fra den akademiske verden, regeringen og industrien til at kommercialisere kvanteforskningsområdet og få det ud af laboratorierne til udrulning. Vi mener, at dette partnerskab fremmer de nationale, strategiske retninger i begge vores lande, udtaler Rob Hays, CEO i Atom Computing, i en pressemeddelelse.

Atom Computing arbejder på at lancere en brugbar kvantecomputer, og med investering fra Eifo og etableringen af det europæiske hovedkontor i København håber selskabet at sætte skub i den proces.

Det samme håber uddannelses- og forskningsminister, Christina Egelund, der ser Atom Computing etablering i Danmark som et bevis på Danmarks position på kvanteområdet.

- Jeg er glad for, at Atom Computing har besluttet at etablere et europæisk hovedkontor i Danmark. Det vidner om vores stærke internationale position inden for kvanteteknologi. Internationale partnerskaber og samarbejde er afgørende for udvikling af et stærkt dansk økosystem og for vores evne til at udnytte, at vi har et forskningsmiljø i verdensklasse, lyder det fra Christina Egelund.

Om Atom Computing

  • Stiftet i Berkeley i Californien i 2018.
  • Annoncerede i oktober 2023 en ny kvantecomputer med +1.000 qubits, hvilket dengang var den største kvantecomputer i verden.
  • Har netop etableret europæisk hovedkontor i København.

Kilde: Eifo

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047