23948sdkhjf

Hårdt ramte nordjyder: - Hvis der er pres på indtjeningen, må man kigge på omkostningerne

Omsætning og indtjening i 2024 kommer til at være under de tidligere udmeldte forventninger for Asetek, og det kan komme til at kræve justeringer i omkostningerne

Asetek har suspenderet sin guidance for 2024, efter det har vist sig, at efterspørgslen hos kunderne i OEM-segmentet er væsentligt lavere end forventet.

Lige nu ved CEO og stifter, André Sloth Eriksen, dog ikke præcist, hvad det kommer til at betyde.

- Det er for tidligt at sige, hvad der kommer til at ske. Men vi kigger på alle scenarier, og hvis der er pres på indtjeningen, så må man kigge på omkostningerne. Det er de to håndtag, man har at dreje på, siger André Sloth Eriksen, der ikke yderligere kan komme ind på, hvad det vil indebære.

Det er OEM-kunderne i væskekøling-forretningen, som udgør langt størstedelen af Aseteks omsætning, og derfor bliver det dyrt at miste omsætning.

Nyt forretningsområde holder kadencen

Et lysglimt mellem de mørke skyer over Asetek er dog, at virksomheden holder fast i forventningerne til SimSports-segmentet, der lyder på en omsætningsvækst på 40-60 procent.

Motorsports-simulationerne udgør dog stadig en relativt lille del af den samlede forretning hos Asetek, men ifølge André Sloth Eriksen er fremgangen i SimSports et udtryk for, at det er her, der fremover ligger et stort potentiale for Asetek.

- Der er ingen tvivl om, at det er derfor, SimSports skal vokse fremover. Når vi leverer produkter direkte til forbrugerne, er vi mere herre i eget hus, for hvis vi mærker en afmatning i salget, så kan vi bruge flere penge på markedsføring eller ændre på priserne. Men hos OEM-kunderne kan vi ikke bare begynde at sælge andres produkter for at få omsætning, siger André Sloth Eriksen.

Om Asetek

  • Nordjysk virksomhed stiftet i 1997 af André Sloth Eriksen, der stadig er CEO.
  • Har gennem mange år leveret væskekøling til gamingcomputerproducenter.
  • Har senest udvidet sortimentet med SimSports-segmentet, der er motorsportssimulationer til computer.
  • Holder til i Aalborg.
  • Var i mange år noteret på Oslo Børs, men har siden 2023 været noteret på hovedbørsen i København.

Kilde: Asetek

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079