23948sdkhjf

Alexandra Instituttet godkendt som første IoT-inspektionsorgan

IoT-sikkerhed bliver et stadig vigtigere parameter for producenter, og det skal nu blive lettere at styrke cybersikkerheden.

EU er på vej med en række markedskrav og standarder, der skal styrke cybersikkerheden for forbrugere af IoT-produkter med blandt andet Cyber Resillience Act, og her er danske Alexandra Instituttet blevet akkrediteret som inspektionsorgan.

- Der er et kæmpe behov for at få styr på IoT-sikkerheden. Der er masser af eksempler, hvor folk er kommet galt af sted, fordi deres IoT-produkt er blevet hacket. Det koster både tid og penge, og samtidig har virksomhederne et ansvar. Vi har derfor sagt, at vi gerne vil hjælpe virksomhederne med at foretage den nødvendige inspektion af deres produkter, som kan sikre dem det certifikat, der viser, at de overholder de kommende EU-standarder indenfor IoT-sikkerhed, udtaler Carsten Træholt, der er quality assurance manager i security lab hos Alexandra Instituttet, i en pressemeddelelse.

Vigtigt i fremtiden

Alexandra Instituttet er de første i verden, der har opnået akkreditering inden for cybersikkerhed. Akkrediteringen giver mulighed for, at Alexandra Instituttet kan inspicere software- og IoT-løsninger i henhold til ETSI 303 645 og udstede et certifikat.

Med certifikatet kan man som virksomhed dokumentere, at ens software- og IoT-produkter er sikre og lever op til de gældende EU-standarder inden for cybersikkerhed. Evalueringen minimerer samtidig risikoen for, at ens produkt er skyld i utilsigtede IT-hændelser.

- Som virksomhed kan du bruge certifikatet i markedsføringen men også i forbindelse med CE-mærkning af produkter. Vi fornemmer, at der er et stigende krav til vores kunder fra deres kunder: Hvis I skal samarbejde med os, så skal I have et certifikat, der viser, at I har styr på IoT-sikkerheden, lyder det videre fra Carsten Træholt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078