23948sdkhjf

AI-supercomputer kommer til Danmark i samarbejde med Nvidia

Den nye AI-supercomputer, som bliver etableret i Danmark, skal styrke dansk innovation

En af verdens kraftigste AI-supercomputere kommer til Danmark og sætter danske virksomheder og udvikling på verdenskortet.

Det er i hvert fald tanken hos Uddannelses- og Forskningsministeriet, der netop har præsenteret supercomputeren i samarbejde med Nvidia.

- Perspektiverne i den nye AI-supercomputer er kæmpestore. Danske forskere og virksomheder vil få en unik adgang til computerkraft og software i en skala, som vi ikke har i dag. Den nye AI-supercomputer kan bidrage til, at forskning omsættes langt hurtigere til innovation og løsninger på store samfundsproblemer inden for for eksempel klima, rum og sundhed. Det er derfor et kæmpe scoop, at vi får en supercomputer af denne kaliber i Danmark, og det viser netop, at Danmark bliver valgt, fordi dansk forskning er i så høj kurs internationalt, udtaler uddannelses- og forskningsminister, Christina Egelund (M), i en pressemeddelelse.

Ministeriet meddeler desuden, at der i forbindelse med etableringen af supercomputeren vil blive afholdt en konference hos Novo Nordisk Fonden, hvor Nvidia vil fortælle om supercomputerens potentialer på sundhedsområdet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047