23948sdkhjf

Vestas får ventet stor offshore-ordre i Storbritannien

Vestas er tidligere blevet sat i forbindelse med et stort offshore-projekt i det skotske farvand, og nu melder den danske vindmølleproducent, at ordren er modtaget.
Vestas har modtaget en ordre på et offshore vindkraftværk med en kapacitet på i alt 180 MW. Projektet består af 60 stk. V90-3,0 MW vindmøller, og vind-kraftanlægget vil blive etableret på Robin Rigg sandbanken i det skotske farvand, Solway Firth, ca. 9 km fra den skotske kyst.

Ordren er modtaget af E.ON UK Renewables og består af levering og installation af vindmøllerne samt en femårig drifts- og vedligeholdelsesaftale. Kunden har ansvaret for levering af fundamenter samt offshore og onshore kabler med transformerstation på land.

- Det glæder os meget, at et af Europas største elselskaber har valgt Vestas som leverandør til deres offshore vindkraftværk, siger Anders Søe-Jensen, adm. direktør for Vestas Offshore A/S og fortsætter:

- Vi har været gennem lange og svære forhandlinger, og det at en top-professionel organisation som E.ON igen har valgt at udvide sit energimiks med offshore vindenergi betragtes som en positiv anerkendelse af vind-energi.

Levering og installation forventes at finde sted i løbet af 2008, og vindkraftværket forventes færdigetableret i foråret 2009.

- Ved at have et miks af forskellige energikilder så som nye gasdrevne kraftværker, renere kulkraftværker samt store vedvarende kraftværker som Robin Rigg, har vi også de bedste muligheder for at gøre strømmen så billig som muligt for vores kunder, siger Dr Golby, adm. direktør for E.ON UK.

Kilde: Vestas Wind Systems A/S – http://www.vestas.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126