Producent har vokseværk og åbner ny fabrik i efteråret
Der er fuld fart på produktionen hos Eilersen Electric i Kokkedal, der producerer digitale vejeceller, vejeinstrumentering og tilhørende vejesoftware.
I 2023 var bruttofortjenesten på 47,2 millioner kroner mod 33,1 millioner i 2022 og 21,6 millioner i 2021. Der er simpelthen flere kunder, der har fået øjnene op for vejeløsninger fra Eilersen Electric, fortæller direktør Frederik Juul Eilersen, der deltog på Automatik-messen 2024.
- Vi har haft kraftig vækst i aktiviteten, især USA, og har fået fodfæste i fjernmarkeder som Korea, Indien og Japan, hvor vi ikke tidligere har været repræsenteret. Vi har øget kendskabet til vores produkter, vi har været på flere messer og fået flere distributører, der sælger vores produkter. Vores omsætning er vokset med 20-35 procent om året over de sidste fem år, og det planlægger vi skal fortsætte, siger Frederik Juul Eilersen.
Eilersen Electric har patent på den kapacitive vejeteknologi og den fysiske udformning af vejecellen, som Frederik Juul Eilersens far, Nils Eilersen, opfandt for over 50 år siden.
Siden 2021 er Eilersen Electric vokset fra 26 til 45 medarbejdere, men det har også været nødvendigt at automatisere produktionen for at kunne følge med efterspørgslen, fortæller Eilersen.
- Vi har installeret robotter, ligesom vi har automatiseret noget af vores håndtering med vision-løsninger. Det har gjort det muligt for os at øge vores produktionskapacitet uden at skulle ansætte flere medarbejdere. Og det er nødvendigt, hvis vi skal skabe en bæredygtig forretning i Danmark. Vi skal automatisere så meget som muligt og fokusere på produkter og løsninger i høj kvalitet, siger Frederik Juul Eilersen.
Fødevarer og pharma skyder vækst i vejret
I Danmark har pharmaindustrien givet en bred vifte af danske virksomheder et boost de seneste par år, og pharma er da også et stærkt marked for Eilersen Electric. Men også marine-, fødevare- og logistikbranchen køber de digitale vejeceller.
Derfor bygger Eilersen Electric en ny fabrik ved siden af den eksisterende i Kokkedal, som skal stå færdig sidst på året.
- Vi fordobler vores produktionskapacitet for at være klar til større efterspørgsel de kommende år. Vi får yderligere 1000 kvm produktion, så vi har cirka 3000 kvm i alt. Derudover får vi et højlager. Vi har haft meget fokus på energieffektivitet i byggeriet, for vores kunder stille i stigende grad krav til, at vi skal leve op til ESG- og miljøkrav. Derfor er vi også for nylig blevet miljøcertificerede (ISO-14001 red.), fortæller Frederik Juul Eriksen.
At ”Environment” betyder meget for kunderne mærker man også i datterselskaber EilerCal, der producerer og sælger en hydraulisk kalibreringsløsning til pharma- og fødevareproducenter. Indtil nu har virksomheder brugt eksempelvis 80.000 liter vand på at kalibrere en tanks vejeceller.
Med EilerCal kobler man en hydraulikcylinder med referencevejecellen, hvorefter man trækker i tanken, og vejecellen måler trækkraft. Det sparer både tid, ligesom vandet er taget helt ud af ligningen.
- Vi udviklede det i sin tid, fordi nogle af vores danske kunder efterspurgte en løsning til kalibrering uden brug af vand. Nu er vi i gang med at teste og levere til kunder i USA, Tyskland, Korea og Indien. Så vi er gået fra et rent dansk produkt til ét, som nogle af de største pharmavirksomheder i verden er interesseret i. Så der er virkelig sket noget, siger Frederik Juul Eilersen.