23948sdkhjf

Odense Kommune optimerer trafikken med bluetooth-sensorer

Odense kommune installerer bluetooth-sensorer fra nordjyske Blip Systems for at optimere trafikken på ringvejen.
Hvordan er trafikken på ringvejen omkring Odense i dag, og hvordan vil den være, efter Thomas B. Thriges Gade lukkes for biltrafik til næste sommer? Det er et af de spørgsmål, som et nyt system til registrering af rejsetid, som Odense Kommune installerer, skal give svar på.

Odense kommune følger nu Århus, Randers, København og Køge og installerer bluetooth-sensorer til at indsamle oplysninger om, hvordan trafikken opfører sig i og omkring byen. I første omgang monteres BlipTrack-sensorer langs ringvejen. Systemet installeres i samarbejde med Cowi, der har valgt BlipTrack som teknisk løsning i deres produkt City Sense til kortlægning og behandling af rejsetider i trafikken.

BlipTrack registrerer alle biler med tændt bluetooth-enhed - såsom mobiltelefoner og navigationsanlæg. Ved at indsamle bluetooth-data kan man måle rejsetider samt advare bilisterne mod kødannelser og forsinkelser.

Med disse trafikdata i hånden kan kommunen se, hvor og hvornår der er særlige problemer med forsinkelser. De kan på denne baggrund forbedre kapaciteten på de eksisterende veje og afsløre ændringer i trafikmønstre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078