23948sdkhjf

Glødepæren afløses af LED

Et dansk erhvervseventyr er i sigte. Forskning på Risø har resulteret i en ny teknologi, hvor blandede farvede dioder giver et hvidt lys. Glødepærens afløser er dermed inden for rækkevidde, så snart prisen på LED-lys kommer ned i et acceptabelt niveau.
I dag er de to altafgørende barrierer for at få udskiftet de gamle glødepærer med moderne LED-teknologi pris og lysmængde. Men så snart disse faktorer finder et tilfredsstillende niveau, ja så mener forskerne på Risø, at glødepærens dage er talte. Det skriver Ingeniøren i dag.

- Spørgsmålet er, om vi skal vente to, fem eller ti år, før diodebelysning får afgørende tag i markedet, siger Paul Michael Petersen, adjungeret professor og programleder for LED-forskningen på Risø.

Forskningscenter Risø har været med til at udvikle en ny LED-lyskilde, der består af omkring 30 dioder i forskellige nuancer, der får pæren til at dække en bred del af lysspektret.

En holografisk diffuser samler og blander lyset til et blødere og hvidt lys og det er en teknologi, der giver en fantastisk god lyskvalitet, der stråler ud i alle retninger.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081