23948sdkhjf

Wavin ekspanderer - igen

Wavin fortsætter sin vækststrategi og har nu købt Polyfemos, der er en norsk producent af mikrorør til fiberoptiske kabler. Udvidelsen gør Wavin til en af de største aktører inden for IT- og telekommunikation i Skandinavien og giver kunderne flere kabler at vælge imellem.
De skandinaviske forbrugere og virksomheder efterspørger større netværk og hurtigere internetforbindelser, og det betyder stor vækst på kabelmarkedet. Den udvikling får nu Wavin til at købe Polyfemos, der har specialiseret sig i produktion og markedsføring af produkter inden for udbygning af bredbåndsnettet. På den måde forventer Wavin at styrke sin position i markedet - blandt andet med et større udvalg af produkter.

- Forbrugerne kommunikerer interaktivt som aldrig før, og kravene til internetforbindelsen er stadig stigende. Med Polyfemos får vi endnu flere kompetencer inden for kabelområdet, så vi er godt rustede til den vækst, der er i markedet nu – og som vi forventer vil fortsætte de næste par år. Polyfemos er en moderne virksomhed med spidskompetencer inden for kabel, og det vil helt klart styrke vores konkurrenceevne, siger Ole Arenfeldt Jensen, adm. direktør for Nordisk Wavin.

Wavin har allerede i dag en produktion af kabelrør i Norge, Sverige og Danmark, og opkøbet af Polyfemos vil blot yderligere udbygge produktionskapaciteten.

Moderne infrastruktur
De traditionelle kobberkabler, som anvendes til telefoni og dataopkoblinger, er tilstrækkelige til e-mails og mindre filoverførsler. De nye spil og hurtige downloads af billeder, musik og film kræver større båndbredde. Mange energiselskaber har travlt med at installere fiberoptiske netværk, og de skal beskyttes i de kabelrør, som Wavin producerer.

- Det er spændende at være leverandør til dette nye og hastigt voksende marked. Hurtig og stor båndbredde opfattes i dag som en naturlig del af den moderne infrastruktur, siger Ole Arenfeldt Jensen, adm. direktør for Nordisk Wavin.

Vokseværk
Det er ikke første gang, Wavin opkøber virksomheder for at styrke sin position. Plastproducenten har gennem sine 50 år i Skandinavien udvidet sit produktsortiment betydeligt og har positioneret sig som markedsleder inden for plastrør. Seneste udvidelse skete i 2005, hvor virksomheden styrkede sin VVS-del med opkøbet af PR Teknik i Horsens.

- Vi er løbende på udkig efter virksomheder, der har gjort sig bemærket og opnået nogle kernekompetencer inden for de produktområder, vi gerne vil styrke os på i Europa. Det har nu resulteret i købet af Polyfemos, som vi er sikre på vil skabe værdi for os i forhold til produktsortiment og produktionsteknikker, udtaler Ole Arenfeldt Jensen, adm. direktør for Nordisk Wavin.

Polyfemos er lokaliseret i Alta i Norge, beskæftiger 20 medarbejdere og havde i 2006 en omsætning på godt 40 mio. kr.

Kilde: Wavin Denmark, http://www.wavin.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125