23948sdkhjf

Plastpionér - nu 50 år i Danmark

Fra Østjylland til Østeuropa. Fra faldstamme til fiberoptik. Plastrørsproducenten Wavin er en af plastens pionerer i Danmark og har været med siden ”plastfeberens” begyndelse. I år fejrer Wavin 50 års jubilæum i Danmark – i en tid med vækst på dagsordenen.
Siden grundlæggelsen af Wavin den 15. maj 1957 er det stort set kun gået fremad for virksomheden. I dag er Wavin en af Danmarks førende plastpro-ducenter med 480 medarbejdere i Hammel og Horsens. Hovedsædet i Hammel uden for Århus producerer mere end 4.000 forskellige rør og fittings til gulvvarme, transport af drikke- og spildevand, håndtering af regnvand og beskyttelse af el- og lyslederkabler. Alle anvender dagligt Wavins produkter – blot uden at være opmærksomme på det.

Det skal fejres!
Den 15. maj 2007 er dagen, hvor Wavin fejrer 50 års jubilæum. På dagen afholdes en stor kundereception i virksomheden med spændende foredrag af bl.a. Frank Panduro, direktør for Horsens Ny Teater, og bakkesangerinde Karen-Marie Lillelund, der skal tale om humor i ledelse.

- Vi syntes, det var på sin plads at gøre noget særligt. Wavin har været pionér i udviklingen af plastrør i hele Europa, og vi har gennem årene pro-duceret mange tusinde kilometer rør. Rør til den usynlige, men helt uund-værlige infrastruktur, der sikrer os rent drikkevand fra vandværkerne, gode kloaksystemer, komfortabel gulvvarme og hurtig adgang til Internettet via fiberoptik i kabelrør, siger Ole Arenfeldt Jensen, administrerende direktør hos Wavin.

En virksomhed i vækst
- De seneste år har Wavin haft meget fokus på vækst via opkøb, der har styrket positionen i Norge, Sverige og Finland. Opkøbene har også medført, at vi i dag har et stærkt produktprogram og på mange felter er totalleve-randør. Senest med købet af Polyfemos i Norge i 2007, der styrker os på kabelområdet - et centralt vækstområde i de kommende år, fortæller Ole.

Et andet interessant vækstområde er håndtering af regnvand. I den seneste tid har der været mange eksempler på, at de eksisterende kloaksystemer ikke kan klare de øgede mængder af regnvand, og statistikkerne taler sit klare sprog: de kraftige regnskyl på vores side af jordkloden fortsætter fremover.

Wavin har altid haft en finger på pulsen og opfundet produkter, der passer nøjagtigt til samfundets krav. Det er i høj grad sket i tæt samarbejde med kunderne, da fokus er på at udvikle produkter, der letter arbejdet i rørgraven.

Og det ser ud til, at der også i de kommende mange år vil være masser af områder, hvor der er behov for Wavins produkter og kompetencer. I dag anvendes plastprodukter overalt – og intet tyder på, at forbruget vil mind-skes. Plast er stort set uforgængeligt og nemt at genbruge. I længden er det derfor et materiale, der er til fordel for både miljø og økonomi.

Wavin i Danmark, også kaldet Nordisk Wavin i koncernsprog, er en del af den hollandske Wavin-koncern, der er repræsenteret i 27 lande og beskæftiger 7.300 medarbejdere. Det var Nordisk Wavin, der blev springbrættet til resten af Norden og Baltikum.

Kilde: Wavin - http://www.wavin.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062